15 perces EV-gyorstöltőkbe fektet a TDK

A TDK Ventures beszállt az indiai Exponent Energy akkumulátor- és töltőrendszer startupba, amelynek a technológiái azt ígérik, hogy az elektromos autók akár negyedóra leforgása alatt teljesen feltölthetőek lesznek. A vállalat közleménye elárulja: az Exponent a ma ismert energiakészletezés újratervezésével, így a ma ismert akkumulátorcsomagok, töltőállomások és csatlakozók megreformálásával tudja elérni a 15 perces gyorstöltést az indiai logisztikai piac utolsó mérföldes szállításainál. A TDK csapata azt reméli, hogy indiai partnerének megoldásai skálázhatók, mert az nagyban segíthetne a fejlődésük gyorsításában.

Az Exponent saját fejlesztésű, komplex energiamegoldása az e^pack akkumulátorcsomagból, az e^pump töltőállomásból és az e^plug töltőcsatlakozóból áll, és normál LFP cellákkal 0-100 százalékos gyorstöltést biztosít 15 perc alatt – mindezt 3000 ciklusos élettartam-garanciával. Az Exponent együttműködik az OEM-gyártókkal az e^pack integrálásában, hogy létrehozza a gyorstöltő változatot és az e^pumps hálózatot – kifejezetten logisztikában működő felhasználók számára. A technológia bevezetése szépen halad: az elmúlt 9 hónapban minimum 500 Exponent-üzemű EV tett meg kb. 3 millió kilométert úgy, hogy több mint 60 ezer gyorstöltést hajtott végre.

„A mobilitás a szabadságról és a hozzáférhetőségről szól. Ahhoz, hogy az EV-k széles körben elterjedhessenek, gyorsabban kell töltődniük, tovább kell bírniuk, és sokkal kevesebbe kell kerülniük. Küldetésünk, hogy egyszerűsítsük a széttöredezett energetikai ökoszisztémát, és nagyobb hozzáférést biztosítsunk az energiaátalakító technológiákhoz; ez pedig nagyon jól illeszkedett a TDK-hoz” – magyarázta Arun Vinayak, az Exponent Energy vezérigazgatója.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Az Exponent úttörő eredménye a szabványos LFP-cellákat használó, gazdaságos és méretezhető 15 perces gyorstöltési megoldás megalkotásában forradalmi, mivel lehetővé teszi az elektromos járművek számára, hogy olyan kompaktabb akkumulátorcsomagot alkalmazzanak, amely képes a koncentrált nyilvános töltőinfrastruktúrán belül gyorsan tölteni, és eredményesen szünteti meg a hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmakat” – méltatta az új partnercéget Nicolas Sauvage, a TDK Ventures elnöke.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -