20 halott egy koreai lítium akkumulátor gyárban keletkezett tűzben

Legkevesebb húsz áldozata van annak a tűzesetnek, ami Dél-Koreában, egy akkumulátorgyárban történt, június 24-én, hétfőn délelőtt. Az Aricell Szöul közelében található Hwaseong városában üzemelő gyára szenvedte el a katasztrófát, miután begyulladt a feldolgozásra tárolt lítium. Nem sokkal a lángok fellobbanása után máris kilenc halottja és 15 eltűntje volt a tragédiának. Utóbbiak közül találtak holtan azóta 11 személyt – írja helyi hírügynökségekre hivatkozva az ABC News és a Vocie of America.

Kim Jin-young hwaseongi tűzoltóparancsnok közölte: „az eltűntek többsége külföldi állampolgár, köztük kínaiak is vannak”. A jelentések szerint a tűz keletkezésekor összesen 102 ember dolgozott a gyárban.

A dél-koreai média folyamatosan beszámol az eseményekről, és bár azt írják, a tűz nagy részét órák alatt sikerült eloltani, annak pontos oka egyelőre nem ismert. Az Aricell gyára, amely jelentős szereplő a lítium akkumulátorok gyártásában, most átfogó vizsgálatot kezdeményezett.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Aricell gyárában kb. 35 ezer akkumulátorcellát tároltak a második emeleten, és még többet, más területeken. Mivel a lítium akkumulátorok intenzíven égnek, nehezen kontrollálhatók hagyományos tűzoltó készülékekkel.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -