210 MW megújuló energiáról szerződött indiai beruházásához a Meta

A megújuló energiaforrásokat fejlesztő Solarpack nemrég bejelentette, hogy energiavásárlási megállapodást kötött a Metával, amely zöld jelzést jelent két új, összesen 210 MW teljesítményű napenergia-projekt építésének Indiában – közölte az ESGtoday.

A Meta 2030-ra célul tűzte ki, hogy egész értékláncában elérje a nettó nulla kibocsátást. Szándéka komolyságát fémjelzi, hogy a vállalat az egyik legnagyobb megújulóenergia-vásárló cég a piacon. A Metának 2020-ra sikerült elérnie, hogy működési energiaszükségletének 100 százalékát megújuló forrásokból fedezze.

Az újonnan nyilvánosságra hozott megállapodás értelmében a Meta megvásárolja a Solarpack két új napenergia-projektjének 210 MW-os teljesítményét, amellyel indianai tevékenységét fogja támogatni a cégóriás. A Meta közölte, hogy az új adatközpont 100 százalékban megújuló energiával működik majd, összehangban a vállalat összes hasonló létesítményével.

- Hirdetés -

Az indiai beruházásra vonatkozó megállapodás a legfrissebb a Meta Egyesült Államokban kötött, megújuló energiaforrásokra fókuszáló paktumainak sorában, beleértve egy 349 MW-os vásárlási megállapodást, amely márciusban köttetett egy Missouri államban megvalósuló napenergia-projektről, valamint egy decemberit, amely több Illinois-ban és Arkansasban fejlesztés alatt álló napenergia-projekt 330 MW-os megújuló energiájáról szól.

A 2005-ben alapított, spanyol székhelyű Solarpack működését a világ tizenhárom országában grandiózus megújulóenergia-projektek fejlesztése és üzemeltetése fémjelzi. A vállalat eddig 2,5 GW kapacitású erőműveket fejlesztett és kivitelezett, 17 GW-os projektportfólióval büszkélkedhet.

„Izgatottan várjuk az új projektet, hiszen egyszerre segíthetjük általa a Meta dekarbonizációs törekvéseit, és újabb fontos mérföldkövet tudhatunk magunk mögött az Egyesült Államokban, amely kulcsfontosságú növekedési piac cégünk számára.  Büszkék vagyunk arra, hogy globális dekarbonizációs megoldásokat kínálunk”, nyilatkozta Leo Moreno, a Solarpack vezérigazgatója.

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -