- Hirdetés -

- Hirdetés -

3 érdekesség a DMG MORI-ról, amit eddig biztos nem tudtál

A piacvezető szerszámgépgyártó DMG MORI mindig is az élen járt az innovációk területén. Több vállalattal is együttműködést folytat annak érdekében, hogy a felhasználóik minél gyorsabb, pontosabb és költséghatékonyabb gyártási folyamatot vezethessenek be. Három olyan jövőbe mutató kooperációt mutatunk be, amelyek előrelendítik a fejlődést.

Az optika segítsége

A DMG MORI és a Nikon megállapodásáról 2020. május végén adtak hírt. A kontraktus fókuszpontjában az LC15Dx lézerszkenner áll, melyet a szerszámgépgyártó beépít az új gépeibe. Azért jelentős ez a szövetség, mert a DMG MORI eszközeiben ezentúl pontosabb mérőeszközök állnak rendelkezésre.

A Nikon LC15Dx érintésmentes lézerszkenner a taktilis koordinátamérő-gépekhez hasonló pontossággal hajtja végre többpontos mérését. Mindemellett nagy sebességű és az adatfeldolgozása igen magas teljesítményű. A lézerszkenner többféle alkatrésztípus mérésére alkalmas, amelyeket eddig taktilis méréssel nem tudtak megmérni: ilyenek például az apró méretű vagy törékeny eszközök.

A szerszámgépek fontos kelléke lesz az LC15Dx, ami választható tartozéka lesz a berendezéseknek. A lézerszkenner használata legfőképpen a repülőgépekben, az építőipari gépekben és az energiaipari hajtóművek vagy turbinalapátok esetében fog fontos szerepet betölteni. A méréstechnika ilyen magasszintű alkalmazása hozzájárul a megmunkálási folyamatok pontosságának javulásához.

Szerszámgépek logisztikája

A 2019-es EMO kiállításon Hannoverben a DMG MORI és a Jungheinrich bemutatta a vezető nélküli szállítási rendszerét, amely lehetővé teszi a munkadarabok automatizált ki- és berakodását a szerszámgépekbe.

Mindkét vállalat vezető szerepet tölt be a saját területén, és az új fejlesztés révén ötvöződik a Jungheinrich szakértelme az automatizált járművek területén a DMG MORI integrált technológiájával; így magasabb hozzáadott értéket teremtenek az ügyfelek számára.

Az automatizált logisztikai folyamat területhatékonyan működik, és csökkenti a szállítási időt, valamint az összeszerelési költségeket. A DMG MORI PH-AGV megoldás felgyorsítja az anyagáramlást, így rugalmasabb és produktívabb ügymenetet biztosít a gyártásban.

Az újonnan kifejlesztett autonóm raklapkezelő rendszer precíz lézernavigáció segítségével tájékozódik, teljesen szabadon mozog a gyártócsarnokban, és önállóan igazodik a gépekhez az elvárásoknak megfelelően.

Versenyben

A Forma-1-ben sikeressé válni igen magas szintű teljesítményt igényel, precíz és technológiailag kifogástalan megoldásokra van szükség. A DMG MORI megfelel ezeknek az elvárásoknak, hiszen az Aston Martin Red Bull Racing team technológiai partnere 2004 óta.

A csapat gépparkja jelenleg húsz CNC szerszámgépet tartalmaz a DMG MORI-tól, megtalálható náluk a DMU eVo univerzális megmunkálóközpont és a DMU 125 P duoBLOCK is. Összetett high-tech alkatrészek gyártására alkalmasak ezek a berendezések, például alumíniumfelfüggesztések vagy szénszálas sebességváltók megalkotására. A Forma-1-es csapat sikeréhez nagyban hozzájárulnak ezek az alkatrészek.

A DMG MORI szerszámgépei az élen járnak az iparágában. A fejlett technológia biztosítja a siker kulcsát, az innovációk pedig alapvetőek egy Forma-1-es csapat életében.

Némethi Botond, NEW technology magazin

Akár ez is tetszhet