3+1 technika a hatékony raktározáshoz

Az online kereskedelem egyre nagyobb teret hódít, ezzel a jelenséggel a vállalatoknak is tartaniuk kell a lépést. A raktárak szerepe felértékelődik, a gyors kiszolgálás óriási jelentőséggel bír. Az automatizáció a belső anyagáramlást teszi hatékonyabbá, modern eszközökkel alkalmazkodhat a vállalat a piaci igényekhez. Hatékonyabb vállalati folyamatokat, növekvő termelékenységet, alacsonyabb költségeket és rövidebb szállítási időt eredményez az intralogisztika és a komissiózás automatizálása.

Összegyűjtöttük, hogy az SSI SCHÄFER milyen innovatív megoldásokkal segíti azokat a vállalatokat, amelyek fejleszteni szeretnék az intralogisztikájukat.

Szállítmányozás raktáron belül

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A raktárban közlekedő eszközök nagyban meghatározzák a belső logisztika sebességét. A megoldások támaszkodhatnak emberi munkaerőre, de teljesen automatikusan is működhetnek. A WEASEL önállóan látja el szállítmányozási feladatait a raktáron belül, egészen 35 kilogrammig képes dobozokat, kartonokat, függesztett árukat továbbítani a célhelyre. A függesztett áruk hordozására viszont speciális rendszert fejlesztettek ki, az SSI Carriert, amely egy cirkulációs és egy puffer szállítópályából, pályaváltókból és ergonómiailag optimalizált munkaállomásokból áll. Mindezt kiegészíti a zsebes elven működő eszköz, amely kényelmesebbé és átláthatóbbá teszi a szortírozás folyamatát.

Magasraktári technika

Az állványrendszer minden esetben a vállalat igényei szerint készül el. A raklapos magasraktárakban nemcsak a ma használatos raklaptípusok, hanem speciális kialakítású dobozok, ládák és tálcák is tárolhatók. A silórendszerű, teljesen automatikus magasraktárak és a manuális működtetésű állványrendszerek között számtalan hibrid megoldás létezik. Az SSI SCHÄFER egyedülálló technikával képes akár 40 méter magas raklapsiló megvalósítására is. A vállalatok számára ez a megoldás azért vonzó, mert területet takaríthatnak meg, rövidebb szerelési időre van szükség a gyors használat miatt, valamint alacsony az üzemeltetési költsége. Általában a speciális követelményeket támasztó hűtött és mélyhűtött árutárolásra jelent ideális megoldást.

Állványkiszolgálás

Fontos kérdéskör a raklapkezelés és a felrakodás. Az SSI Exyz állványkiszolgáló berendezést különböző sorozatgyártású alapelemek alkotják. A rendszer elnevezése egy mozaikszó, amelyben az E az energiafogyasztás hatékonyságára vonatkozik, az x, y és z pedig a térbeli mozgás tengelyére. Ami miatt egyedülállónak mondható, az az, hogy a legújabb vezérléstechnikai megoldásoknak köszönhetően a berendezés minimális térbeli biztonsági ráhagyást igényel. Ezt az alsó kereszttartó, az emelőkocsi és az oszlop egymáshoz igazodó kialakítása is elősegíti. Az innovatív megoldás azért is páratlan, mert például az emelőkocsik esetében együttmozgó, az oszlopba integrált ellensúlyok működnek, melyek az emelőkocsi súlyának kétharmadát képesek kiegyenlíteni. A koncepció révén a hagyományos berendezésekhez képest minden emelés esetében akár 25 százalék energia takarítható meg.

Így raktározz kis helyiségben!

Az ideális megoldás kis alapterületű raktárak esetében a függőleges rakodási irány maximális kihasználása. Az SSI Miniload felrakógép a tárolódobozok, kartonok és tálcák automatizált tárolását és komissiózását végzi, emellett növeli a kisáruraktárak áteresztőképességét. A különböző méretű és alakú termékek a legtöbb esetben gondot jelentenek. Ezzel szemben az SSI SCHÄFER fejlesztéseinek köszönhetően szinte semmi sem akadályozza a tárolni vagy pufferelni kívánt áruk megfogását és elhelyezését.

A technikák mellett fontos megemlíteni, hogy az SSI SCHÄFER megoldásai minden esetben testre szabhatók, egyéni elképzelések alapján építik ki a rendszereket. Törekvéseik alapja az az alapfilozófia, hogy minél hatékonyabban dolgozzon együtt ember és gép.

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -