3D nyomtatás végre ipari méretekben is?

A Siemens olyan partnerekkel fogott össze az additív gyártás ipari termelésre is alkalmas felskálázása érdekében, mint a Roboze és a Xerox. A világcégek közösen fogják üzemeltetni a Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH) néven alapított amerikai létesítményt, ami a 3D nyomtatás technológiáit igyekszik továbbfejleszteni.

A Modern Machine Shop úgy tudja, hogy a CATCH április 13-án nyitja meg kapuit az észak-karolinai Charlotte-ban. A Siemens ekkortól hivatalosan is megkezdi a közös munkát a szuperpolimerek és high-tech kompozitanyagok világvezető gyártójával, a Roboze-val, hogy az energiaipar, a mobilizáció és a légiközlekedés számára dolgozzon ki új megoldásokat – a gyártó ARGO 500 típusú ipari nyomtatójának felhasználásával.

A Xerox Elem Additive Solutions az ElemX 3D nyomtatót telepíti az amerikai üzemben. Ez a berendezés magában foglalja a Siemens Sinumerik 840D SL vezérlőplatformot (illetve annak digitálisiker-technológiáját), és alumíniumhuzalból olvasztott folyékony fémmel dolgozik.

- Hirdetés -

Az együttműködés lényege a vállalatok különböző digitalizációs eredményeinek korai fázisban történő megosztása, amivel gyártási modelleket befolyásoló, sőt, akár újraálmodó szoftvereket lehet fejleszteni – közölte a Siemens.

Gábor János, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet