5 kulisszatitok a 3D nyomtatással kapcsolatban

Öt kulisszatitokra hívjuk fel a figyelmet a 3D nyomtatással kapcsolatban. Apró részletekre, melyek első hallásra talán jelentéktelennek tűnnek, a minőségi és költséghatékony gyártáshoz azonban elengedhetetlenek.

A példákat a HAHN+KOLB által is forgalmazott Multitrap 3D nyomtatók specifikációi alapján állítottuk össze.

Érdekességek A 3D Nyomtatás Világából

- Hirdetés -

  • Webkamerás ellenőrzés: A 3D nyomtatás folyamatát az ipari nyomtatók esetében már modern informatikai eszközök ellenőrzik. Minőségi probléma, meghibásodás vagy az alapanyagok kifogyása esetén automatikusan megállítják a gyártást és azonnal értesítik a kezelő személyzetet. Egyes 3D nyomtatók esetében saját applikációt tölthetnek le a felhasználók, ami praktikus és hasznos funkciókat kínál.
  • Intelligens filamentkezelés: Az ipari 3D nyomtatók tárolórekeszeibe akár 10 tekercs filament is bekészíthető. Ez jelentős előnyt biztosít a folyamatos nyomtatásnál, hiszen így kevesebbszer kell utántölteni a nyomtatót. Ez különösen előnyös akkor, ha többféle filamentet kell használnia a nyomtatás során. A filamenteket a nyomtatók akár elő is tudják melegíteni, hogy a tekercsek váltása során minimálisra csökkenhessen az átállási idő. Ha a 3D nyomtató elhasználta a filamenteket, akkor automatikusan leáll és jelez. A filamenteknél létezik vízben oldódó támasztó nyomtatószál (lásd borítókép), amely támasztó struktúraként funkciónál, majd nyomtatás után könnyedén eltávolítható.
  • Szoftver- és hardver kérdések: A nyomtatás paramétereinek beállítását és a folyamat ellenőrzését a legmodernebb ipari értinőképernyők segítik, 15-19” méretben. A számítógépes felület Windows alapú, így kezelése bárki számára könnyen elsajátítható. A nyomtatáshoz használt Simplify3D szoftver fejlesztésénél is fontos prioritást jelentett az egyszerűség és az átláthatóság.
  • Alumínium készülékház: A nyomtatók készülékháza kiváló minőségű alumíniumból készül. Ez stabil működést, viszonylag könnyű szállítást és kiváló állagmegőrzést biztosít a készülékek számára. A készülékház váza alumíniumprofilokból épül fel, melyek a legszigorúbb német szabványok alapján készültek és akár külön-külön is cserélhetők egy esetleges sérülés esetén.
  • Nyílt, kompatibilis rendszerek: A 3D nyomtatással kapcsolatos innovációk fejlesztésének költségei rendkívül magasak, ezért a technológiai újítások részleteit a gépgyártók üzleti titokként kezelik. A technológia úttörői azonban gondosan ügyelnek a terület standardizálására. A nyomtatási- és karbantartás anyagok, valamint eszközök döntő többsége kompatibilis egymással, hogy a technológia elterjedése és fejlődése zavartalanul biztosított legyen.

Ha már az érdekességeknél tartunk, nézzétek meg ezt a videót is!

+1 Tipp A 3D Nyomtatáshoz

Nyílt titokká kezd válni a hazai iparban is, hogy sokkal több gyártó használ és kísérletezik már a 3D nyomtatók gyártási folyamatba integrálásával, mint azt a legtöbben gondolják.

Ennek oka, hogy akik elsők között tudják megvalósítani a valódi integrációt, azok óriási előnyhöz juthatnak a versenytársakhoz képest.

Ha releváns Önnek a 3D nyomtatás, akkor azt javasoljuk minél hamarabb kezdjen el ismerkedni a technológiával. Számtalan ingyenes információt és tapasztalatot tudunk Önnel megosztani az eddigi eredményeinkkel kapcsolatban.

Igény szerint – előre egyeztetett időpontban – akár működés közben is megtekintheti a 3D Multitrap nyomtatónkat.
Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy további információra lenne szüksége a 3D nyomtatókkal kapcsolatban, akkor keresse Szűcs Zoltán kollégánkat, aki készségesen válaszol Önnek minden kérdésére. (zoltan.szucs@hahn-kolb.hu)

Hahn+Kolb

- Hirdetés -

- Hirdetés -