55.000 négyzetméter plusz raktár kapacitás Debrecen mellett

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen – közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön, az alapkőletételi ünnepséget követően.

A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amely spekulatív módon (megrendelésállománnyal még nem rendelkezve) fejleszt a budapesti agglomerációban és a kelet-magyarországi régióban – közölték.

A nagy belmagasságú, vasbeton vázas épület négy önálló bérleményből áll, amelyek raktározási célú és irodaterületeket is tartalmaznak. A raktárcsarnok légi, vasúti és közúti teherszállításra alkalmas bázisként szolgálhat a debreceni repülőtérhez való közelsége, valamint a BMW-beruházással a térségben megjelenő kiszolgáló cégek miatt. A projekt kivitelezője a Market Zrt.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A WLP kötelezettséget vállalt arra, hogy 2026 végére befejezi a beruházást.

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező RaktárAD és WLP egy éve jelentette be, hogy Vecsés és Gyál határában épít 241 ezer négyzetméteres logisztikai bázist.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az elmúlt hat évben Magyarországon több mint 200 ezer négyzetméternyi épületet építettek fel, közvetlenül több mint 1000, közvetetten közel 4000 munkahelyet teremtettek, és több mint 150 magyarországi cégnek adtak otthont.

A WLP már több mint 1 millió négyzetméter csúcstechnológiás logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban.

MTI

- Hirdetés -