- Hirdetés -

- Hirdetés -

7000 forint induló tőkétől Év Gyára kategóriadíjig: a Dél-Alföldről is meg lehet csinálni

Kihirdették az ÉV GYÁRA 2020 verseny eredményeit, a legjobb hazai üzemeket ismerték el a díjakkal. A díjazottak között köszönthetjük a hazai építőipar egyik meghatározó kiszolgálóját is, a szegedi alapítású üvegfeldolgozó vállalat, a CE Glass a kkv-k között a Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriát nyerte meg.

A vállalat története igazán figyelemre méltó, a Varga család már 1918-tól üvegezéssel foglalkozott, aztán az üvegescsalád legkisebb fia eldöntötte, hogy Ő fogja továbbépíteni az üveges birodalmat, nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacon is. Varga Gusztáv vezérigazgató akkor még álmaiban sem gondolta volna, hogy 32 évvel később itt fognak tartani. Kíváncsiak voltak, hogy több mint három évtizedes múlttal és szakértelemmel a hátuk mögött hol állnak jelenleg a hazai üzemek sorában, ezért is döntöttek úgy, hogy ebben az évben először elindulnak az Év Gyára versenyen.

A versenyt már hatodik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend technológiai magazin, a Szeged határában található üvegfeldolgozó vállalat most először indult a versenyen. A megmérettetés célja, hogy különböző kategóriákban megtalálja az év gyártó vállalatait, akik folyamataikat, rendszereiket, technológiájukat, beszállítói kapcsolataikat vagy éppen ügyfél, valamint dolgozói elégedettségüket tekintve az ország legjobbjai. Tóth András István, az E.On Energiamegoldások Kft. értékesítési igazgatója, a zsűri egyik tagja a díjátadón a gyárak társadalomban betöltött szerepéről beszélt. Elmondta, hogy: „A gyárak az ipari forradalom óta kiemelkedő szerepet játszanak az emberiség történelmében, értéket teremtenek, biztos munkahelyet jelentenek, közösséget hoznak létre, szakmai és emberi kapcsolatok, együttműködések létrejöttében segítenek. […] Hiszünk abban, hogy a kiváló megoldások elismerést érdemelnek, sőt mintaként állíthatók a szakma és a társadalom elé.”

- Hirdetés -

Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott, idén új fejlesztésként külön hirdettek győztest a kis és közepes üzemek, valamint a nagyvállalatok között. A győzelem azért is óriási büszkeség, mert – bár külön kategóriában, de – az ipar olyan nagyágyúival versenyzett a szegedi gyökerű vállalat, mint a Continental budapesti gyáregysége, a Legrand, az Adu Alba vagy a Grundfos.

A Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriában vizsgálta a zsűri a termelési és a támogató folyamatok hatékonyságát és eredményességét, illetve az ellátásilánc-menedzsment, a dolgozói erőforrás és biztonságtervezés területén történő legutóbbi fejlesztési kezdeményezéseket. A kkv-k között hozta el a győzelmet a CE Glass.

„A folyamatos fejlesztés a lételemünk, idén is lesz egy több milliárdos beruházásunk, amely során új csarnokrészt húzunk fel, valamint új, innovatív gépeket szerzünk be, többek között egy egyedülálló, Magyarországon eddig nem használt vizes vágási technológiát alkalmazó vertikális CNC-berendezést. A modern, nemzetközi színvonalú és szintű menedzsmentfolyamatok megvalósítása érdekében bevezettünk egy amerikai vállalatirányítási rendszert, amit Európában az elsők között kezdtünk el használni.” – mondta Varga Gusztáv, vezérigazgató.

A zsűri vizsgálta a gyártóegység által okozott, bejelentésköteles környezeti károkat is. A CE Glassnál a tudatosan tervezett zöldmezős beruházásnak és a szinte önfenntartó gyáregységnek köszönhetően viszont az üzem létrehozása, 2012 óta nem volt ilyen, ami igazán nagy szó a gyárak által terhelt környezetünkben.

A CE Glassos csapat munkájának elismerése egy ilyen díjjal igazán megható számukra. Visszaigazolás arról, hogy a kollégák és a sok év munkájának köszönhetően nemcsak az üvegipari szereplők között tartoznak az élvonalba, hanem a hazai gyárak tekintetében is. Az idei fejlesztéseik pedig még csak most indultak.

Az online díjátadó azon része, ahol kihirdették a CE Glasst kategóriagyőztesként, megtalálható itt: https://ceglass.eu/hu/ev-gyara-verseny-eredmenyhirdetes-2021

CE Glass

Akár ez is tetszhet