9 feltétel, ami alapján érdemes szolgáltatót választani a céges napelem telepítéshez

Ahhoz, hogy a cég napelemes rendszere kifogástalanul működjön, elengedhetetlen a megfelelő szolgáltató kiválasztása, aki a tervezéstől a kivitelezésig minden részletre gondosan ügyel. Egyre több a napelem telepítéssel foglalkozó cég, ezért nem könnyű megtalálni azt a szolgáltatót, aki tökéletes választás lehet. Ebben szeretnénk most segíteni.

Vállalkozása fejlesztése és a költséghatékonyság növelése érdekében napelemes rendszer telepítése mellett döntött.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Szeretné lenullázni a villanyszámláját, ráadásul az energiaválság, a rohamtempóban emelkedő árak, a nem várt költségek olyan helyzeteket teremthetnek, amelyekre kénytelen reagálni.

A megfontolt döntés érdekében ajánlott több forrásból is információt gyűjteni, mielőtt kiválasztja, mely szolgáltató az, akivel a leggördülékenyebb lehet a projekt lebonyolítása.

Segítségre van szüksége a megfelelő szolgáltató kiválasztásában?

Mutatunk 9 feltételt, aminek köszönhetően a napelemes rendszere hozzáértő kezekbe kerülhet és betöltheti funkcióját.

1. Rendelkezik a megfelelő engedélyekkel?

Ha ez a pont nincs rendben, akkor felesleges a többi kritériumot megvizsgálni.

Érdemes meggyőződni arról, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e engedéllyel, megfelelő tanúsítvánnyal.

Amennyiben az engedélyek meglétéről megbizonyosodott, a következő pontok támpontként szolgálnak, hogy megtalálja azt a kivitelezőt, aki szolgáltatás, telepítés és felhasznált termékek tekintetében is a legjobbat nyújtja Önnek.

2. Kik végzik a telepítést?

A napelemes rendszer telepítésénél a cég munkatársainak szakmai tudása, tapasztalata kulcsfontosságú. Ezért mindenképp nézzen utána, hogy mekkora szakértelemmel rendelkeznek az adott cégben tevékenykedők!

Van villanyszerelő végzettségük?

Ugyanis csak e végzettség meglétét követően végezhető el hivatalosan a napelem-telepítő képzés.

Fontos továbbá az is, hogy milyen szakképesítésű emberek végzik a felmérést, kik foglalkoznak a pályázatokkal, illetve az egész projektet kik koordinálják.

Lényeges kérdés, hogy vajon az adott szolgáltató mióta foglalkozik a napelemrendszer telepítéssel? Milyen szakmai tapasztalatokkal, eredményekkel rendelkeznek?

3. Milyen napelemmel, inverterrel és tartozékokkal dolgoznak?

A napelemek különböző besorolással rendelkeznek: Tier1, Tier2 és Tier3.

Természetesen a Tier 1 számít a legjobbnak, az ebben az „osztályban” található napelemek bírnak a legmagasabb minőséggel. Van olyan Tier1-es gyártó, aki akár 30 év teljesítménygaranciát is ad a termékeire.

Ez a garancia biztonságot jelenthet a céges megrendelőnek, hiszen az biztató lehetőség, ha a napelemes rendszer a telepítés után akár 25-30 évig is kifogástalanul működhet.

Ugyanakkor egy napelemnél azt is lényeges szem előtt tartani, hogy a legalacsonyabb termikus együtthatóval rendelkezzen. Ugyanis az elektromos kialakítás és az alacsonyabb üzemi áram a forró pontok csökkentését okozza, ezért a gyártó bátran vállal hosszabb garanciaidőt a termékekre, hiszen kiválóan bírja a termék a terhelést.

Nemcsak a napelemeknél, hanem az invertereknél is elsőrendű a minőség és a garancia kérdése. Természetesen a villanyszerelési anyagoknál is meghatározó, hogy milyen széles és megbízható kínálattal rendelkezik az adott szolgáltató.

4. Milyen referenciákkal rendelkezik a szolgáltató?

Amennyiben van olyan napelemes szolgáltató, akit érdemesnek talál a közös projekt megvalósításához, érdemes megnézni milyen referencia munkákkal rendelkezik, ezzel egy valós képet kaphat a már létrejött megbízásokról. Ezeket a referenciákat általában az adott cég weboldalán vagy közösségi oldalain találhatja meg.

A hitelességet ugyanis az is meghatározza, hogy a céghez milyen munkák, projektek fűződnek, illetve mennyi megrendelője, ügyfele, telepített napelemes rendszere van a szolgáltatónak.

5. Milyen internetes „visszhangja” van a napelemes szolgáltatónak?

Beszédesek lehetnek a Google értékelések.

Itt valós felhasználók, ügyfelek adnak visszajelzéseket az adott cég munkájáról. A maximum 5 csillagos visszajelzés mellett véleményeket is lehet írni, amiből a szolgáltató hozzáállásról, mentalitásáról, munkájáról is képet kaphat.

A negatív visszajelzés kezelése is sokatmondónak bizonyulhat, hiszen abból arra is lehet következtetni, hogy a szolgáltató mit tesz meg az esetleges probléma kijavításáért.

A Google értékelések mellett még szóba jöhetnek a közösségi oldalakon és a cég weboldalán olvasható vélemények, visszajelzések, ügyféltapasztalatok.

6. Milyen a szolgáltató weboldala?

Azért is érdemes mélyebben megvizsgálni a szolgáltatók honlapját, mert azzal a cég arculatáról, megjelenéséről, szakértelméről is információkat szerezhet.

Az alábbi kérdések merülhetnek fel:

Van blog oldal, ahol hasznos tudnivalókat osztanak meg? Átlátható, érthető nyelvezetű a weboldal? Tartalmaz a napelemes rendszerekre vonatkozó minden lényeges adatot, információt?

7. Segítséget nyújt a szolgáltató a pályázatokban, komplex fejlesztésben is?

Könnyen előfordulhat, hogy a napelemes beruházás mellett különböző fejlesztésekre is szükség lehet. Ekkor jön jól egy olyan szolgáltató, épületenergetikai tanúsítást és aprólékos energetikai fejlesztési tervet készít.

Ugyanakkor figyeli az aktuális pályázatokat, azokat az elérhető lehetőségeket, amelyekkel a cégek élhetnek.

A napelemes szolgáltató profizmusát tükrözheti az is, hogy mindent egy kézben tart, a tervezéstől a pályázatíráson keresztül a kivitelezésig.

8. Milyen folyamaton viszik végig a megrendelőt?

A megrendelőtől érthető elvárás, hogy az első pillanattól kezdve tisztában szeretne lenni minden lényeges részlettel kapcsolatban.

Ide tartozik a kapcsolatfelvétel is, ahol már egy e-mailből vagy telefonhívásból is sok minden kiderül a szolgáltató szemléletéről, ügyfélhez való hozzáállásáról.

Egy profi cégtől alapelvárás, hogy a megállapodás megkötése előtt helyszíni felmérést tart. Ha egy szolgáltató ezt nem tartja fontosnak, ott szakmai kérdőjelek merülhetnek fel.

Fel kell mérni pl. az inverter ideális helyét, az óraszekrényeket és a belső elosztókat is. A helyszíni felmérés már egyfajta „bizonyítványt” is jelent az adott szolgáltató mentalitásáról, szakértelméről.

A felmérés után pedig jöhet a többi részlet, az ajánlat, szerződéskötés, tervezés, kivitelezés, projektzárás, termelés.

Ez a folyamat ideális esetben az első perctől kezdve tiszta és átlátható.

9. Komolyan veszi a szolgáltató az engedélyeket?

Az inverteres (hálózatra visszatápláló) napelemrendszer engedélyeztetése a helyi áramszolgáltatónál történik. Ezt az eljárást érdemes időben elkezdeni, mert elég időigényes folyamat.

Az igénybejelentést a csatlakozási dokumentáció beadása követi. A telepítés után következik az áramszolgáltatói készre jelentés, ami után a mérőóra cseréje és a napelemes rendszer üzembe helyezése történik.

Ezekben a lépésekben a megbízható szolgáltató segítséget nyújt.

Összegzés

Napelem-telepítéssel manapság egyre több cég foglalkozik. Azonban nem mindegyik felel meg azoknak a kritériumoknak, amelyekkel ebben a cikkben foglalkoztunk.

Megtudhatta, hogy egy szolgáltató, akkor nevezheti magát megbízhatónak, ha rendelkezik megfelelő engedéllyel, profi szakemberekkel, minőségi gyártó termékeivel, meggyőző referenciákkal, átlátható weboldallal, komplex segítséget tud nyújtani és ügyfeleit minden szükséges információról és lépésről előre tájékoztatja.

A megbízható napelemes szolgáltató: A1 Solar

Az A1 Solar 160 fős csapata 300-nál is több céges megrendelőnek telepített eddig napelemes rendszert. Magasan képzett szakembereik az első pillanattól kezdve az ügyfelek céljaira, lehetőségeire fókuszálnak.

Egy energetikai audit során mérik fel a lehetőségeket a felhasznált energia csökkentésére és akár a pályázatírásban is segítséget nyújtanak. Az eredményeik önmagukért beszélnek: 97%-ban nyerik meg a pályázatokat, 1500-nál is több sikeres pályázat lebonyolításában vettek már részt.

Egy kézben tartanak mindent, a helyszíni felméréstől a tervezésen át a teljes kivitelezésig mindenben lehet rájuk számítani.

Amennyiben szeretné olyan szolgáltatóra bízni a céges napelemes rendszere telepítését, aki jelentős referenciával és szakértelemmel rendelkezik, válassza az A1 Solar csapatát!

A1 Solar

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#