A 3D Spark platformjával optimalizálja additív gyártását a ZF

A ZF globális technológiai vállalat, amely személygépkocsikhoz, haszongépjárművekhez és ipari technológiához szállít rendszereket, szövetségre lép a 3D Spark szoftvervállalattal. A partnerség célja az additív gyártási folyamatok finomítása: a felek a ZF égisze alatt folyó 3D nyomtatás precizitását és hatékonyságát hivatottak javítani, optimalizálva a gyártási folyamatokat – olvasható a 3dprinting portálon.

Gyártási racionalizálás fokozott precizitással

A 3D Spark platform racionalizálja a teljes alkatrészrendelési munkafolyamatot a felhasználók számára. Ennek előnye, hogy gyorsan értékelhetik a CAD-tervezeteket a gyárthatóság és az optimalizálási lehetőségek szempontjából egyaránt. A gyártási módszerek költségkimutatásai mellett átfogó képet nyújt a CO2-kibocsátásáról is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hatékonyság és hozzáférhetőség – mérhető eredményekkel

A 3D Spark platform integrálása máris figyelemre méltó eredményeket hozott a ZF számára: felére csökkentette az alkatrész gyárthatóságának elemzéséhez és az árajánlatok elkészítéséhez szükséges időt. Emellett 25 százalékkal javította a gyártási folyamatok pontosságát és megbízhatóságát.

A ZF és a 3D Spark partnersége jól példázza, milyen dinamikusan fejlődő kép rajzolódik ki a digitális gyártás területén. Itt a nagy múltú vállalatok és az innovatív startupok közötti szinergia olyan újszerű megoldásokat eredményez, amelyek képesek hatékony alternatívát nyújtani a modern gyártás komplex problémáira.

A 3D Sparkkal való partnerség révén a ZF nemcsak gyártási folyamatainak finomítására törekszik, hanem részt vállal a gyártáson belüli digitális átalakulás globális előretörésében is. Mit remélnek a közös munkától? Például a gyártási munkafolyamatok hatékonyságának növelésével párhuzamosan a környezeti lábnyom csökkentését.

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -