A 3D Systems bemutatta legújabb végtermék gyártásra optimalizált alapanyagát, amely áttörést hoz az SLA technológiában

A 3D Systems bejelentette legújabb végtermék gyártásra tervezett műgyantáját, amely nagy áttörést hozhat az SLA technológiával történő 3D nyomtatásban, mivel ez az első olyan sztereolitográfiás alapanyag, amely hosszú távú környezeti stabilitással rendelkezik kültéren és beltéren egyaránt. Az Accura AMX Rigid Black kiváló mechanikai tulajdonságainak köszönhetően nagyméretű, erős, tartós, kiemelkedő pontosságú és felületminőségű alkatrészek állíthatók elő, így jól alkalmazható funkcionális prototípusok és végtermékek gyártására egyaránt, legyen szó autóipari alkatrészekről vagy fogyasztási cikkekről.

A hír jelentőségét az adja, hogy az elmúlt több mint 30 évben, az SLA technológia feltalálása óta, eddig kizárólag olyan alapanyagok álltak rendelkezésre, amelyeknek az UV fény hatására az idő múlásával megváltozott az anyagszerkezete.  Ezzel szemben az Accura AMX Rigid Black segítségével olyan nagyméretű, precíz tárgyak készíthetők, amelyek akár 8 év beltéri és 1,5 éves kültéri mechanikai igénybevételnek is ellenállnak.

Összehasonlítva a fröccsöntéssel készült tárgyakkal, az Accura AMX Rigid Black anyaggal nyomtatott alkatrészek hasonlóan kiváló felületi minőséggel és szakítószilárdsággal rendelkeznek, mint a hagyományos hőre lágyuló műanyagokból készült darabok. Ez az alapanyag ideális olyan kisebb és közepes szériás termékek legyártására, amelyekhez túl költséges lenne a hagyományos fröccsöntő szerszám elkészítése.

- Hirdetés -

Fontos azonban megjegyezni, hogy a gyors prototípus készítéshez az Accura AMX Rigid Black nem helyettesíti az eddig használatos különféle Accura SLA építőanyagok jelenlegi választékát, inkább kiegészít azt. Abból kifolyólag, hogy a nyomtatás magába az építőanyagba való süllyesztéssel történik, ezért a támasztékok kialakítása során nem jelent gondot a nagyméretű, bonyolult geometriai sem. Az Accura AMX Rigid Black-et úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az alkatrészek tartós, hosszú távú használatát, alkalmas szerkezeti terhet viselő kültéri alkatrészek költséghatékony előállítására olyan iparágakban, mint például az autóipar vagy különféle fogyasztási cikkek.

Az anyag legfontosabb jellemzői:
 • Hosszú távú anyagszerkezeti stabilitás
 • Mechanikai ellenállóság
 • Kültéri környezetben is stabil, UV álló anyagszerkezet
 • A 3D Systems piacvezető SLA technológiájának köszönhetően kiváló felületi minőség, pontossá és gyártási ismételhetőség
 • Nagy méretű alkatrészek legyártása (650 x 750 x 550 mm) a 3D Systems ProX 800 SLA 3D nyomtatón
 • Izotróp tulajdonság

Alkalmazások, célterületek:
 • Autó- és motorsportok külső és belső panelek
 • Gyártási ülékek és rögzítő elemek, minőség ellenőrző sablonok
 • Különféle célgépek nehezen beszerezhető kopó-, pótalkatrészeinek gyártása
 • Hagyományos technológiával nehezen gyártható bonyolult geometriájú légtechnikai elemek
 • Fogyasztási cikkek közvetlen digitális előállítása
 • Fröccsöntés és vákuum gyártás kiváltása, valamint ehhez szükséges segédeszközök, szerszámok és szerelvények gyártása
 • Nagyméretű panelek, keretek, házak és burkolatok

A 3D Systems hazai forgalmazója és kompetencia központja a Kvint-R Kft. Kérjen időpontot ingyenes szakmai tanácsadásra szakértőinktől, akik segítenek kiválasztani az igényeknek leginkább megfelelő alapanyagot és technológiát.

Kvint-R Kft.