A 3D Systems kiterjeszti a műanyagok portfólióját

az AM iparágban való legszélesebb körű alkalmazáshoz

Számos újdonság jelent meg a 3D Systems műanyag-portfóliójában, amelyek célja az alkalmazási területek kiszélesítése a gyártók számára.

„Csapatunk új anyagokat fejlesztett ki, és ezekkel bővítette műanyag-portfóliónkat a termelésben való alkalmazási lehetőségek kiterjesztése érdekében. A legfontosabb teszteredményekről illetve teljesítmény-specifikációkról adatlapokat is biztosítunk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink számára az igényeiknek leginkább megfelelő anyag kiválasztását” – mondta el Menno Ellis, SVP és ügyvezető igazgató (műanyagok, 3D rendszerek) az AMB-nek.

„Anyagtudósok és saját műszaki szakembereink több évtizedes tapasztalatait felhasználva fejlesztettük ki ezeket a nagy teljesítményű anyagokat, melyek pontos, gazdaságos és megismételhető eredményeket nyújtanak ügyfeleink számára a versenyelőny fenntartása érdekében.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A 3D Systems a gyártási színvonalú anyagainak portfóliójában most bemutatja a RUBBER-65A BLK 4. elnevezésű anyagot. Ez az elasztomer a rugalmasság és tartósság érdekében nagy szakítószilárdsággal rendelkezik, hosszú távú stabilitásra terveztük, és az UL94 szabvány szerint teszteltük. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik az elasztomer nagy pontosságú végfelhasználását és a tartószerkezet vagy a foglalat okozta sérülések minimalizálását. Ideális olyan feladatokra, mint például a levegő- vagy porszigetelés, elektronikus tömítések, rezgéscsillapítók és csőtartók gyártása.

Az új befektetési öntőanyagok megerősítik az első piacra lépő platformot
- Hirdetés -

- Hirdetés -

A 3D Systems közel 30 éve dobta piacra az első 3D-s nyomtatott öntésmintát, amely lehetővé teszi a szerszám nélküli, összetett geometriai alakzatok létrehozását és a tervezés optimalizálását olyan mintázatok esetén, melyek kidolgozása hagyományos eszközökkel nem lehetséges. Azóta az öntödék már bizalmukba fogadták a 3D Systems QuickCast folyamatát, hiszen ez megkönnyíti számukra a közepes és nagyméretű, nagy pontosságú, 3D-nyomtatott minták közvetlen előállítását. A vállalat most egy új öntvényanyagot és két új utófeldolgozó anyagot mutat be a platform megbízhatóságának fokozása érdekében.

Az Accura Fidelity egy rendkívül alacsony viszkozitású, antimonmentes sztereolitográfiai (SLA), tiszta kiégésű gyanta, melynek célja különféle formázható fémek mintáinak elkészítése, beleértve a titánt és az alumíniumötvözeteket. A 3D Systems QuickCast folyamatában való felhasználás esetén az Accura Fidelity lehetővé teszi a közepes és nagyméretű, könnyű és könnyen kezelhető öntési minták gyors létrehozását, ami megnöveli az öntési hozamot.

A 3D Systems bevezet egy új, UV-kezeléssel kikeményíthető utófeldolgozó anyagosztályt is, melynek tagjai az Accura Patch és az Accura Bond nevű anyag, valamint egy speciálisan kifejlesztett és optimalizált megoldást a növekvő 3D-nyomtatott ékszerek piaca számára, amely jól használható nagyfelbontású mesterminták előállítására szilikon vagy RTV-formák készítéséhez – különös tekintettel a tömegtermelésre. Ez az anyag rendkívül pontos felületminőséget biztosít, ami igen fontos a tervezés, a funkcionális prototípusok készítése, valamint az illesztés és a helyszínen történő kipróbálás szempontjából.

Hegyi Heni, NEW technology magazin

- Hirdetés -