- Hirdetés -

- Hirdetés -

A biogáz versenyelőnyt nyújt egy finn üzemeltetőnek

Amikor Finnországban Kuopio város önkormányzata megpályáztatta a hulladékgyűjtést, akkor az Urbaser finn leányvállalata az első rajtkockából indult a szerződés elnyeréséért. Az Urbaser cég versenyelőnyét az jelentette, hogy hat biogáz üzemű Scania tehergépkocsi használatával kínálta a szolgáltatásait, amely döntőnek bizonyult.

„Folytatjuk majd a biogáz üzemű járművek számának gyarapítását” – mondta az Urbaser flottamenedzsere, Harri Hietala. „Ügyfeleink egyre inkább érdeklődnek a fuvarozásból származó károsanyag-kibocsátás csökkentése iránt, és a tenderekben környezetkímélőbb alternatívákat követelnek meg.”

A kimagaslóan jó környezetvédelmi jellemzők mellett az Urbaser nagyra értékeli a gázüzemű Scania P 340 alacsony zajszintjét és a fülke kiváló ergonómiáját, illetve a nagyszerű kilátást.

A hatótávolság gyakori elindulásokkal és megállásokkal 350 kilométer egy tankolással. Az egyetlen sűrítettgáz-palack ezért több mint elegendő annak tükrében, hogy ezek az új tehergépkocsik naponta körülbelül száz kilométert tesznek meg az üzemeltetésük során. A hulladékgyűjtési útvonalak mentén található biogáztöltő állomás révén az Urbaser úgy döntött, hogy nem tölti fel teljesen a palackokat, hogy felgyorsítsa a tankolást, amely 10-15 percet vesz igénybe, durván annyit, mint a gázolaj esetén.

„A biogázüzemű tehergépkocsik tökéletesen illenek a stratégiánkba és az értékeinkbe, mondta Arto Ryhánen, aki Kuopio hulladékgazdálkodási vállalata, a Játekukko ügyvezető igazgatója. „Végül is a hulladékgazdálkodás a gazdasági körforgás része. Begyűjtjük a szerves hulladékot Kuopio háztartásaiból, amelyet aztán elszállítunk Kuopio biogáz-termelő üzemébe.”

Scania

Akár ez is tetszhet