A cargo-partner 20.000 négyzetméteres logisztikai központot nyitott Isztambulban

A nemzetközi szállítmányozó hivatalosan is megnyitotta új, 20.000 m² raktárterületű logisztikai központját Isztambulban. Az isztambuli repülőtérhez és a régió fő tengeri kikötőihez közel fekvő, Európával ideális összeköttetésben lévő központ a logisztikai szolgáltatások széles skáláját kínálja majd a cargo-partner ügyfeleinek.

Mindössze hat hónapos építkezés után az „iLogistics Center Istanbul” január első felében készült el, majd 2023. február 16-án hivatalosan is megnyitotta kapuit. Ez a beruházás több mint 85 új kollégával növeli a cargo-partner csapatát. A törökországi cég erősségei közé tartoznak a hőmérséklet-szabályozott szállítások, valamint a légi és közúti EMERGENCY szolgáltatások. Emellett a közelmúltban Európában tapasztalható sofőrhiány leküzdése érdekében a logisztikai szolgáltató egyre több rövid távú tengeri szolgáltatást kínál a közúti szállítások alternatívájaként.

Több mint 20.000 raklaphely és rugalmas multimodális szolgáltatások

- Hirdetés -

Az „iLogistics Center Istanbul” több mint 20.000 raklaphelyet kínál, és 17 rakodóállomása az összes járműtípus kiszolgálására alkalmas – lehetővé téve a gyors átrakodást, vámraktározást és elosztást az egész régióban. A létesítmény 5.000 m² vámraktározásra is alkalmas, modern kialakítása pedig a túlméretes áruk hatékony kezelését és tárolását, rugalmas multimodális szolgáltatásokat és átfogó, csúcstechnológiás logisztikai megoldásokat tesz lehetővé. Az új raktár egy részében az e-fulfillment szolgáltatások kapnak helyet, egy csomagfelvételi és -leadási ponttal.

A raktár mellett az épületben modern irodahelyiségek is vannak, amelyek a cargo-partner törökországi központjának új működési bázisát biztosítja. „Isztambul nemcsak a törökországi kereskedelem központja, hanem az egész környező régió számára is fontos csomópont. Idén egyszerre ünnepelhetjük a Török Köztársaság 100. évfordulóját, valamint a cargo-partner fennállásának 40. és törökországi jelenlétének 5. évfordulóját. Tökéletes az alkalom tehát arra, hogy szolgáltatásainkat diverzifikáljuk és megerősítsük pozíciónkat az országban. Ezzel az új, „iLogistics Center”-rel számos e-fulfillment szolgáltatást nyújthatunk az online kiskereskedők számára, és sikerrel vehetjük a jelenlegi és jövőbeli logisztikai kihívásokat” – büszkélkedett Kürşad Tanrıverdi, a cargo-partner törökországi ügyvezető igazgatója.

Forrás: cargo-partner

További növekedés a régióban

Stefan Krauter, a cargo-partner alapítója kiemelte az ország fontosságát a cargo-partner terjeszkedési stratégiájában: „Egyedülálló földrajzi helyzete és lenyűgöző gazdasági növekedése miatt Törökországnak fontos szerepe van a globális cargo-partner hálózatunkban. Ez a csúcstechnológiájú logisztikai központ és a vele teremtett lehetőségek csak a kezdet és egyben fontos mérföldkő a cargo-partner 40 éves történetében.”

Kürşad Tanrıverdi szintén büszkén számolt be a vállalat mindössze öt év alatt elért törökországi eredményeiről: „Hatalmas köszönet illeti a cargo-partner törökországi csapatát a lelkesedésért, a többdimenziós gondolkodásért, a széles látókörért és a rövid idő alatt elért jelentős sikerekért. Három ősi kontinenst összekötő stratégiai elhelyezkedésének és befektetőbarát hozzáállásának köszönhetően Törökország ideális helyszín a logisztika további térnyeréséhez. Az „iLogistics Center Istanbul” alapvető szerepet játszik majd hálózatunk bővítésében és a régióban régóta meglévő szakértelmünk további gyarapításában.”

cargo-partner