A cargo-partner Európa és különböző ázsiai országok között kínál intermodális vasúti szállítási megoldásokat

A nemzetközi szállítmányozó új intermodális vasúti szállítási megoldásokkal bővítette szolgáltatási körét, amelyek nemcsak Kínával kötik össze Európát, hanem Ázsia számos egyéb országaival is. A hagyományos légi és tengeri szállításokhoz képest gyors, költséghatékony és környezetbarát alternatívával, továbbá a megszokott széles körű szakértelemmel támogatják ügyfeleik FCL és LCL konténeres vasúti szállítmányait.

A globális tengeri szállítmányozási piac kihívásai miatt, melyek a Vörös-tengeri válság során jelentkeztek, a cargo-partner megnövekedett keresletet tapasztalt megbízható intermodális vasúti szállítási szolgáltatásai iránt. A vállalat sikeresen bővítette vasúti megoldásait, hogy Thaifölddel, Tajvannal és más ázsiai országokból is zökkenőmentes szállítási megoldásokat biztosítson ügyfeleinek.

Kombinált közúti és vasúti megoldás: Thaiföld–Kína–Szlovákia

- Hirdetés -

2024 februárjában a cargo-partner intermodális FLC szállítmányt indított el Thaiföldről Szlovákiába egy elektronikai termékeket gyártó ügyfele részére. A szállítmány Thaiföldről közúton indult, és hat nap alatt érkezett meg a kínai Csungkingba. A csungkingi vámraktárban végzett kiviteli vámkezelés és CFS-töltés után vasúton szállították tovább Lengyelországba, a Małaszewicze-i állomásra, hogy a cargo-partner rövid időn belül leszállítsa ügyfelének a konténert.

Felix Miletich, a cargo-partner tengeri gyűjtőkonténeres szállítmányozásáért és vállalati termékfejlesztésért felelős igazgatója, növekvő keresletet vár az intermodális megoldások iránt, melyek integrálják a határokon átívelő közúti és vasúti fuvarozást, különösen a Csungking–Európa és a Wuhan–Európa vasúti szolgáltatásokon keresztül. Miletich szerint, „Hozzáértő kollégáink kellőképpen felkészültek a hatékony szolgáltatások iránti növekvő kereslet kezelésére, ezért megbízható és költséghatékony intermodális vasúti és közúti szállítási megoldást kínálhatunk ügyfeleinknek.”

Optimális útvonaltervezés: Thaiföld–Kína–Lengyelország

A cargo-partner másik sikeres példája az intermodális szállításokban ismételten bizonyította az összetett útvonalak kezelésében való jártasságát. A rakomány – egy 915,2 kg tömegű, raklapra csomagolt kompresszor – a thaiföldi Bangkokból indult közúton, majd Laoszon és Vietnamon keresztül elérte a kínai határt Pinghsziangnál. A gyűjtőkonténer ezután vasúton jutott el Csungkingből a lengyelországi Małaszewicze-be.

Rendszeres intermodális LCL szolgáltatás: Tajvan–Kína–Magyarország

A cargo-partner tovább erősíti pozícióját innovatív globális szállítmányozóként, és változatos intermodális útvonalakat kínál. Az egyik figyelemre méltó megoldás a Tajvanról Sanghajba induló rendszeres tengeri gyűjtőkonténeres szolgáltatás, majd a Sanghajból Budapestre irányuló konszolidált vasúti szállítás. Számos neves európai elektronikai és gyártóvállalat használja rendszeresen ezt az egyszerűsített intermodális megoldást.

A cargo-partner továbbra is elkötelezett a háztól házig nyújtott szolgáltatások mellett, amelyek magában foglalják az átvételt, a konszolidációt, a vámkezelést és a kiszállítást a végső címzetthez. A vállalat intermodális megoldásai számos viszonylatra vehetők igénybe, így megbízható és átfogó szolgáltatást biztosítanak az ügyfelek számára Európa- és Ázsia-szerte.

cargo-partner