A csúcsnélküli köszörű termelékenysége nő, ha szélesebb köszörűkorongot használunk

A szervomotorral mozgatott, oszcilláló mozgást végző továbbítókorong segítségével csökken a beállítási idő, egyúttal javul a megmunkált felület gömbszerűsége is.

A Glebar PG-912DG zárt burkolatú, csúcsnélküli köszörűjét úgy tervezték, hogy nagyobb termelékenységgel dolgozzon, csökkenjen a beállítási idő és szigorúbb tűréseket is lehessen vele gyártani. A vállalat szerint a köszörű könnyebben csatlakoztatható műszerekhez, távoli szervizdiagnosztikához, illetve jobban integrálható automatizált rendszerekhez is.

A PG-912DG lelke egy 12″ (305 mm) széles köszörűkorong, amellyel műszakonként több munkadarabot lehet megköszörülni, ezáltal a termelékenység akár 30%-kal nő. A Glebar a szélesebb köszörűkorongon kívül egy szervomotorral mozgatott, oszcilláló mozgást végző továbbítókorongot is alkalmaz, a beállítási időszükséglet csökkentése és a megmunkált felület gömbszerűségének javítása érdekében. Az érintőképernyős gépi kezelőfelületen meg kell adni a szánok végállását. Amint a gépkezelő elindítja a programot, a szervomotorok automatikusan a programozott pozícióba mozgatják a szánokat, ezzel is csökken a beállítási idő.

- Hirdetés -

A vállalat szerint a továbbítókorong pozíciója alapvető fontosságú a köszörült felület pontossága szempontjából. A továbbítókorong mozgatása szervomotorral javítja az ismétlési pontosságot, ezáltal a szigorúbb tűréseket is könnyebb tartani.

Az egyik alkalmazási példában egy korrózióálló acélból készült garaton keresztül érkeznek a munkadarabok az adagolóba, amely szétosztályozza egyesével az alkatrészeket a beszúró csúcsnélküli köszörű állomásaiba. Egy 14 másodperces ciklus alatt akár 12″ (305 mm) hosszúságban is meg lehet köszörülni alkatrészeket. A szervohajtású, oszcilláló mozgást végző továbbítókorong a golyókat véletlenszerűen mozgatja, ezzel is javítja a megmunkált felület gömbszerűségét. A reteszelt, teljesen zárt burkolat és az olajköd elszívó biztonságos és tiszta munkakörnyezetet biztosít. A gránitból készült gépágy nagy merevséget biztosít, ezenkívül a hő- és rezgéscsillapítása is kiváló. A nagysebességű, többtengelyes vezérlő bővíti a szerszámgép funkcióit, és lehetővé teszi a távdiagnosztikát és a gyártási adatok gyűjtését jelentések készítéséhez.

A köszörűvel a legtöbb, nehezen megmunkálható anyag is köszörülhető, mint például a szénszál, üvegszál, polipropilén, a megmunkálható átmérőtartomány 0.050″ (1,27 mm)-tól 4″ (101,6 mm)-ig tart. A vállalat szerint gömb- és hengeres alkatrészek egyaránt megköszörülhetőek a szerszámgépen, a fémeken kívül számos anyag, mint például gumi, műanyagok, szénszál, teflon (PTFE) is megmunkálható.

NEW technology magazin / mmsonline.com

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet