A De Dietrich bemutatja a DIT megoldással felszerelt dob csatlakozóállomását

A De Dietrich Process Systems csoport a magas szintű izolálást garantáló új Drum Iris Technology (DIT) csatlakozóállomással szélesítette szolgáltatási portfólióját a gyógyszer- és vegyiparban használt porok kezelése kapcsán.

A porok be- és kitöltése, valamint továbbítása komoly gondot jelent a gyógyszer- és vegyiparban működő vállalatok számára. Számos követelménynek kell megfelelni: korlátozni kell a gépkezelők kitettségét az erősen aktív vagy mérgező porokra. Ugyanakkor a porokat is meg kell óvni a környezetből származó szennyeződésektől.

A DIT (Drum Iris Technology) megoldással felszerelt új csatlakozóállomásnak köszönhetően a De Dietrich Process Systems egy két elasztomer membránszeleppel rendelkező interfészből álló innovatív megoldást tett elérhetővé. A csatlakozás elve a membránszelepek egymás utáni nyitásán és zárásán alapul, amelyek tartják a dobot és lehetővé teszik a gépkezelő számára, hogy azt a rugalmas vagy merev beépített kesztyű felé tolja. A rendszer lehetővé teszi a teljes közeg elérését, miközben teljes tömítettséget garantál. Az állomást emelővel is felszerelték a dob felemeléséhez, így a manuális munkavégzés mennyisége csökken. Az emelő javítja a munkahelyi ergonómiát, csökkenti a gépkezelői sérülések kockázatát, valamint optimalizálja az áteresztőképességet és a ciklusidőt. A dob csatlakozó moduláris felépítése lehetővé teszi a dobok alulról vagy hátulról történő rögzítését, konfigurációk széles skáláját megengedve.

A DIT megoldás használható porszivattyúval, vagy kapcsolható közvetlenül reaktorhoz is. Továbbá szűrőszárítóra vagy bármilyen más berendezésre is szerelhető. Az állomás többféle változatban kapható: lehet egykamrás (OEB 5) vagy kétkamrás (OEB 6), beépített kesztyűvel a magasabb szintű izoláltság érdekében. Készülhet rozsdamentes acélból (304/316) vagy Hastelloy anyagból, rugalmas, beépített, kis sűrűségű polietilén vagy poliuretán kesztyűvel (OEB 4). Minden változat ATEX zóna kompatibilis és integrált tisztítórendszerekkel felszerelhető. A DIT megoldással felszerelt új De Dietrich Process Systems dob csatlakozóállomással a porok kezelése és továbbítása minden eddiginél egyszerűbb és biztonságosabb.

De Dietrich Process Systems