A DS Smith az ABB-vel automatizál

Az ABB egyik régi ügyfele, a fenntartható csomagolóanyagokat gyártó DS Smith cég újabb megbízását nyerte el, melynek lényege az Egyesült Királyság területén működő Kemsley papírgyár magas szinten automatizált, összekapcsolt és biztonságos működéséről alkotott jövőkép gyakorlati megvalósítása.

A Kent megyében található papírgyár Európa második legnagyobb újrahasznosított rostalapú papírt előállító üzeme, mely 840.000 tonnát meghaladó éves termelési kapacitással büszkélkedhet. A cég működésének középpontjában a papír újrahasznosítása, illetve a fenntartható papír- és csomagolóanyag-gyártás áll, a Kemsley papírgyár állított elő az Egyesült Királyságban elsőként újrahasznosított könnyű papírt. Ez a termékkör a White Liner A, a White Liner B, a Dual Use, a Dual Use HP Plus, a Light Medium Plus, a Liner 3 és a Plasterboard Liners típusú papírtermékeket foglalja magába.

Az ABB az ABB Ability™ System 800xA elosztott vezérlőrendszer (DCS), valamint a PM3, PM4 és PM6 típusú papírgépeknek a korszerűsített papíripari géphajtások szállításával járul hozzá a papírgyár fejlődéséhez. A gyár teljes működési vertikumába integrálni kívánt továbbfejlesztett DCS rendszer alkotja majd azt a gerinchálózatot, amely biztonságos módon minden részterületet egyetlen rendszerbe fog össze a hatékonyabb automatizált működés és a karbantartási munkák megkönnyítése érdekében.

Ezenkívül az ABB egyéves támogatási szerződés keretében a legújabb kiberbiztonsági beállításokat is a gyár rendelkezésére bocsátja, továbbá két új Virtual Measurement megoldást szállít a PM4 papírgéphez, melyek erőre és súlyra vonatkozó online számítások végrehajtását teszik lehetővé. A rendszer leszállítására várhatóan 2022 harmadik negyedévében kerül sor. A rendszer fokozatos bevezetése a hónapról hónapra végrehajtásra kerülő tervezett karbantartási programnak megfelelően megy majd végbe.

Az ABB által biztosított konzultáció, ezen belül a számos online workshop és a folyamatos megbeszélések nagy segítséget jelentettek modernizációs projektünk legjobb megközelítésének meghatározásában. Az ABB csapata nagy szakmai hozzáértését tanúsítja, hogy tagjai tökéletesen átlátták jövőbe mutató ambícióinkat, és partnerként fognak együttműködni velünk gyárunk digitális átalakulásának levezénylésében – mondta Ben Jennings, a DS Smith cég Kemsley papírgyárának igazgatója.

A DS Smith Európa és az Egyesült Államok egyik vezető papírgyártója, olyan cég, amelyik világos elképzelésekkel rendelkezik jövőbeni működéséről. A Kemsley papírgyár kiváló példája annak a gazdasági szereplőnek, amely kellő előrelátással készül a cellulóz- és papíriparban gyors ütemben kibontakozó általános digitalizációra – mondta Jan-Willem Bos, az ABB Pulp and Paper regionális iparági vezetője. – Örömünkre szolgál, hogy régóta fennálló kapcsolatot ápolhatunk a DS Smith-szel, és velük szorosan együttműködve mozdíthatjuk elő stratégiai átalakulásukat.

ABB / Okosipar.hu