A DyeMansion iparosítja a 3D nyomtatást

A nagyszabású tervhez együttműködési megállapodásokat kötött, többek között a Siemens-szel

Az idei Formnext Connect szakkiállításon egy sor együttműködési megállapodást jelentett be a 3D nyomtatás utómunka-specialistája, a németországi DyeMansion. A 3D Printing Industry beszámolója szerint a partneri szerződések célja az additív gyártástechnológiák ipari forradalmasítása. Felix Ewald vezérigazgató szerint a nagyobb lépések megtétele csak együttműködéssel lehetséges, a vállalat pedig ehhez „erős piacvezető partnereket” talált.

A DyeMansion az Európai Innovációs Tanács Green Deal-díját is elnyert rendszerével, a gőzcsiszolásra is képes Powerfuse S-szel járul hozzá az együttműködéshez, úgy, hogy a gépet a Siemens automatizáló technológiájának segítségével fejleszti tovább. Ezzel a lépéssel tulajdonképpen az elejétől a végéig el tudja végezni a szelektív lézeres szinterezés (SLS) 3D nyomtatási folyamatát.

A partnerség várható eredményét látványos bemutatóval illusztrálták: a DyeMansion utómunka-folyamatait egy cipő előállításához használták (ld. a lenti képen). Miközben a Polyshot felületkezelő technológiával befejezték az alap lábbeli felső részét, a VaporFuse Surfacing módszerrel kitöltötték a talp belsejét. Az automatizálással ehhez hasonló, nagy precizitást igénylő folyamatokhoz teszi hozzá a magáét a Siemens, legkésőbb jövőre.

- Hirdetés -

(fotó: DyeMansion)

A DyeMansion Powerfuse S rendszere most is kitesz magáért: integrált távoli hozzáférést és adatelemzést biztosít a felhasználóknak, akik biztonságos VPN-kapcsolaton keresztül, valós idejű monitorozás segítségével tudják megtalálni és kiküszöbölni egy-egy hiba kiváltó okát. Az utófeldolgozó rendszerek hatékonyságát és eredményességét a Siemens segítségével fokoznák: abban bíznak, hogy a rendszerüket később házasíthatják a müncheni cégóriás MindSphere IoT elnevezésű, mesterséges intelligenciát is használó felhőplatformjával.

A DyeMansion máris 14 millió dollárral emelte a rendszer „B szériájának” fejlesztésére szánt büdzsét, amitől azt remélik, hogy mind jobban automatizált, digitálisan vezérelt gyártási folyamatokat tesz majd lehetővé.

Gábor János, Okosipar.hu