A FactoryScope® valós idejű gyártásirányítás és gyártás monitorozási rendszer

Napjainkban a termelő tevékenységet végző vállalkozások egyre nagyobb igénye jelentkezik a hatékonyabb gyártás folyamatainak megvalósítására, az erőforrások optimális kihasználására valamint a termelési tevékenység biztonságának fokozása mellett a felmerülő költségek csökkentésére, ami egyúttal a piaci versenyképességre is jótékony hatással van.

A PKND Kft. FactoryScope® RT-MES megoldása az általában elterjedt, de sok esetben kevéssé optimális ‘felülről-lefelé’ vertikális integráció helyett épp ellenkező irányból, az adott termelési vagy részfolyamatból vett direkt valós idejű KPI-re (Key Performance Indicator) építkezik, ahol az objektív termelési és gép-állapot adatgyűjtés a ToolChecker™ célhardveres végpontokkal valósul meg. A végpontok vezetékes vagy vezeték nélküli helyi hálózaton keresztül kapcsolódnak a központi SQL szerverre, ahol az adatok gyűjtésre kerülnek és a kiértékeléseknek is adatforrást biztosít. A ToolChecker végpontok széles választéka és azok univerzális hardver-interfész kialakítása lehetővé teszi a valós idejű adatgyűjtést a termelőeszközök lényegi átalakítása nélkül, ezzel nagymértékben megkönnyítve a rendszer bevezetését. A végpontok segítségével az adatgyűjtés megoldható akár humán szerelőcellákban is, ahol egyébként gépi adat nem állna rendelkezésre.

A FactoryScope egy rendkívül rugalmas, moduláris felépítésű Ipar 4.0 rendszer ami kétirányú kapcsolatot és valós idejű adatszolgáltatást tud biztosítani a vállalati erőforrás-tervezés (ERP) felé. A folyamatok menedzselése és a műveletek ütemezése az adott időben és helyen rendelkezésre álló valós képességek alapján történhet ami elősegíti a termelés tervezés pontos megvalósulását, fokozza a gyártás biztonságát valamint valós időben szolgáltat teljesítmény analízis adatokat mint például OEE, stb…

- Hirdetés -

Lehetővé válik a termékek, gépek, szerszámok, folyamatok transzparens nyomonkövetése valós időben, a veszteségi tényezők – beleértve akár a mikromegállásaokat is – könnyen kiértékelhetővé válnak a fejlett statisztikai funkcióknak köszönhetően. A karbantartás menedzsment-el kiegészítve a legtöbb karbantartási feladat lefedhető mint például a megelőző karbantartás tervezés vagy az eszkalációs rendszer.

PKND