A Gebrüder Weiss megkezdte első hidrogénüzemű teherautójának tesztelését

Hidrogén tüzelőanyag-cellás teherautóval bővítette flottáját a Gebrüder Weiss. A vállalat új Hyundai XCIENT hidrogén tüzelőanyag-cellás teherautója dízel helyett úgynevezett „zöld hidrogénnel” működik. Egyetlen ilyen jármű évente mintegy 80 tonnával csökkenti a szén-dioxid kibocsátást. Wolfram Senger-Weiss, a Gebrüder Weiss ügyvezetője ebből az alkalomból felhívta a figyelmet arra, hogy „a logisztikai szektor a gyártókkal együtt keresi a járművek üzemeltetésének alternatív módjait.

A Gebrüder Weiss büszke arra, hogy a világon az elsők között teszteli az új típusú járműveket. Úgy tekintünk a hidrogéncellás teherautóra, mint a meglévő meghajtási technológiák életképes alternatívájára és amint kiépül a megfelelő sűrűségű töltőinfrastruktúra, szándékunkban áll ugyanezt használni Ausztriában és Németország déli részén is a jövőben.” – tette hozzá Wolfram Senger-Weiss.

Az anyavállalathoz hasonlóan a dunaharaszti székhelyű Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. is dinamikusan csökkenti ökológiai lábnyomát. 2021 elejére gyakorlatilag teljesen lecserélte a nemzetközi kamionflotta vontatóit EURO VI környezetvédelmi besorolású járművekre. A magyarországi házhoz szállítási szolgáltatás területén megkezdte működését az első gázüzemű (CNG) meghajtású teherautó.

- Hirdetés -

A több mint 110 egységből álló targonca-park teljes egészében nulla emissziós elektromos meghajtással működik. A bevezetett útvonaloptimalizáló szoftver segítségével belföldi úticélok eléréséhez éves szinten 10%-kal csökkentette a CO2 kibocsátást. CO2 kalkulátora segítségével ki lehet számolni minden küldemény környezetterhelését, aminek alapján a megbízók választhatnak a logisztikai modalitások között.

Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -