A gyártósori minőség-ellenőrzés hibátlan palackok gyártását biztosítja a Novio Packaging

A Novio Packaging OMRON FH sorozatú képfeldolgozó rendszert választott dániai gyártósorához. Ez a megoldás biztosítja, hogy a palackok minden egyes példánya a legkiválóbb minőségben, hibátlanul kerül az ügyfelekhez.

A Novio Packaging Group 1978 óta gyárt és forgalmaz elsődlegesen csomagolóanyagokat és csomagolási megoldásokat a különböző piacok számára, a gyógyszeripartól és a kozmetikai ipartól kezdve az élelmiszeriparon át a háztartási, nem élelmiszeripari ágazatokig. A csoport a Berlin Packaging, a világ legnagyobb csomagolási forgalmazó vállalatának tagja.

A feladat: a pontosság és rugalmasság igényének egyidejű megoldása
A dán gyárnak kifinomult és rugalmas minőségellenőrzési rendszerre volt szüksége, amely egyaránt megbirkózik az előállított palackok típusváltásaival és a megfelelő minőségi szint elérésével. Eddig nem találtak olyan, kellően hatékony rendszereket, amelyek elég pontosak lettek volna: a felhasználók nem tudták elvégezni a beállításokat, vagy maguk programozni a szoftvert. A vállalat ezt követően olyan rendszert kezdett keresni, amely 100 000-ből maximum egy hibás palackig kiküszöböli a hibákat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A megoldás

Kutatása eredményeként a Novio rátalált az OMRON egyik sokoldalú megoldására, mely az OMRON FH képfeldolgozó rendszerét tartalmazza FQ2 kamerákkal kiegészítve. Ez a gyártósorra telepített OMRON rendszer különböző szögekbe beállított lámpákat és kamerákat tartalmaz, melyek felismernek minden olyan hibát, például karcolást vagy port, amely befolyásolhatja a palack minőségét.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Peter Lykke, a Novio Packaging műszaki vezetője magyarázza: „Az FH képfeldolgozó rendszert négy kamerával használjuk, melyek minden oldalról ellenőrzik a legyártott palackokat szennyeződést, fekete foltokat stb. keresve rajtuk. A kamerák az ellenőrzést járó szállítószalagon végzik, így nem kell leállítanunk a palackokat a vizsgálathoz.”

Omron

- Hirdetés -