A Hankook Tire együttműködik az SK Planettel egy útkockázat-felderítő rendszer kifejlesztésében

A Hankook gumiabroncsgyártó cég az SK Planettel együtt egy digitális platform kifejlesztésével erősíti meg vezető pozícióját a gumiabroncs-technológiában. A platform célja az útviszonyok elemzése mélytanulás és mesterséges intelligencia segítségével, a közlekedési kockázatok felismerése érdekében. A Hankook tesztvezetési helyszínei, a koreai Geumsanban található G’Track és a finnországi Ivalóban található Technotrac szolgáltatják majd az adatokat a rendszer számára.

A Hankook prémium gumiabroncsgyártó cég együttműködik a világvezető adatfeldolgozó és tesztelő SK Planet vállalattal annak érdekében, hogy egy olyan monitoringrendszert fejlesszenek ki, amely valós időben azonosítja a potenciális közúti veszélyeket. A „Közúti kockázatfelmérő-rendszer” (Road Risk Detection Solution, RRDS) mesterséges intelligenciát és mélytanulás-technológiát használ az elhaladó autók közúti zajának elemzésére, ennek köszönhetően pedig azonosítani tudja a potenciális közúti veszélyeket, mint például az esőzés, havazás, ónos eső, balesetek, vagy egyéb veszélyforrások.. Az adatokat ezután valós időben elküldi különböző közlekedésbiztonsági és közúti karbantartó hatóságoknak. Ezt követően pedig időben el lehet kezdeni az olyan intézkedéseket, mint például a felesleges hó eltávolítása vagy a kátyúk kijavítása.

- Hirdetés -

A mesterséges intelligencia hatékony használatához különböző zajadatok széles skálájára van szükség. A Hankook sokrétű adatokat biztosít a jövőben az SK Planet számára a technológia pontosságának javítása és növelése érdekében. Az adatokat a koreai Geumsanban és a finnországi Ivalóban található tesztpályákon gyűjtik össze. A fejlesztés befejezése után a rendszert várhatóan télen fogják alkalmazni és bevezetni a közúti forgalom megfigyelésében és irányításában. Az SK Planet a tulajdonosa annak a szabadalomnak, amely hangfeldolgozás és a mélytanulás-technológia segítségével lehetővé teszi ezen megoldás alkalmazását.

„A Hankook Tire elsődleges prioritása a biztonság. Az SK Planettel való együttműködésünk egy útkockázat-felderítő rendszer kifejlesztése érdekében ezáltal hozzájárul a biztonságos vezetéshez, amely vállalatunk fő célja. A Hankook Tire digitális átalakulás iránti elköteleződéséhez igazodva ez az együttműködés tovább fogja fejleszteni a gépjárműipart is”, nyilatkozta Klaus Krause Dipl.-Ing., a Hankook európai kutatási és fejlesztési központjának vezetője.

A Hankook vezeti a digitális innovációt a gépjárműiparban, látható eredményeket érve el a technológián alapuló innováció terén. Az SK Planettel közös projekten kívül a vállalat szorosan együttműködik a koreai KAIST (Korean Advanced Institute of Science & Technology) egyetemmel a jövő technológiái, valamint az ipar és az egyetemek közötti partnerségek területén. A két fél az innovatív K+F és a digitális technológiai képességek digitális átalakulás révén történő megerősítésére összpontosít.

Hankook