- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Henkel új üzemet nyitott Indiában

A Henkel Adhesive Technologies a múlt hónapban hivatalosan is megnyitotta új, 50 millió eurós gyártóüzemét Indiában, Kurkumbh-ban, mivel az indiai iparágak igénye nagymértékben megnőtt a nagy teljesítményű ragasztók, tömítőanyagok és felületkezelő termékek iránt.

A 100 000 négyzetméteres létesítményt intelligens gyárként tervezték, amely a negyedik ipari forradalomnak megfelelő eszközök széles választékával van felszerelve, hogy megfeleljen a legmagasabb fenntarthatósági követelményeknek. A cél, hogy a gyárban biztosítsák a nyomon követhetőséget és az átláthatóságot, valamint hogy megfeleljenek az iparág szigorú minőségi és biztonsági előírásainak.

Az új Henkel intelligens gyár magas szintű folyamatautomatizálással rendelkezik, amely lehetővé teszi az üzem működésének digitalizálását a gyártás hatékonysága érdekében. A gyár megfelel a fenntarthatóság minden követelményének., és azon kevés vegyipari gyártóhely közé tartozik, amely megkapta az Egyesült Államok Zöld Épület Tanácsától a LEED arany tanúsítványt. Ez bizonyítja, hogy a díjazott üzem megfelel a holisztikus energiahatékonyságon alapuló üzem kritériumainak.

„India az egyik legfontosabb feltörekvő piac, amely óriási növekedési lehetőségeket kínál ragasztóipari vállalkozásunk számára” – mondta Jan-Dirk Auris, a Henkel Adhesive Technologies ügyvezető alelnöke a Future IoT-nak. Hozzátette: „Megbízható márkáink és vezető megoldásaink,  páratlan technológiai portfóliónk fenntartható értékeket teremt ügyfeleink számára. A legmodernebb technológiájú gyártóüzem létrehozásával új kapacitásokat teremtettünk, hogy megfeleljünk a dinamikus piacon tapasztalható igényeknek. Ez a beruházás lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is fenntartsuk vállalatunk jövedelmező növekedését.”

Az új üzem 51 000 négyzetméter beépített területtel rendelkezik India legnagyobb ragasztó-előállító telephelyén. Ez tovább növeli a Henkel képességét arra, hogy a különféle piacokon kiszolgálja az ügyfeleket, ideértve a rugalmas csomagolást, az autóipart, a mezőgazdasági és építőipari eszközöket, az általános ipart és a fémmegmunkáló üzemeket.

Hegyi Heni/NEW technology magazin

Akár ez is tetszhet