A holdig ér az értékesített nyomtatott vonalkód mennyisége

A több mint 30 éves fennállása óta akkora mennyiségű – méterben számítva – címkét és festékszalagot értékesített a Vonalkód Rendszerház Kft., hogy az már a holdig is elérne. De nem ez az egyetlen árulkodó szám: a vállalat a működése óta annyi vonalkódolvasót és nyomtatót helyezett forgalomba, hogy Magyarországon minden háztartásba jutna belőle egy-egy darab. A cég folyamatos növekedése 2023-ban csúcsosodott ki, amikor története legjobb évét zárta forgalom tekintetében.  Ezt az ívet folytatva széles portfólióját mutatja be a vállalat május 7-10-én az Ipar Napjai kiállításon.

A jövő iránytűje az ipari automatizálásban

A Zebra Technologies a világ egyik legismertebb vonalkódnyomtatókat, -olvasókat, PDA-kat és RFID eszközöket gyártó vállalata. A Zebra-csoport három fő stratégiai pillérre építi tevékenységét: eszköz láthatóság, frontmunkások digitális csatlakoztatása és intelligens automatizálás. Ez utóbbi magába foglalja az automatizált érzékelést, gépi tanulást és az autonóm robotokat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Vonalkód Rendszerház Kft. a Zebra termékek és szolgáltatások forgalmazása mellett garanciális szervizközpontként is képviseli a céget hazánkban. A két vállalat közel húszéves szoros együttműködésének eredményeként kiváló szakmai és ár-érték arányú megoldásokat kínálnak a gyártás, raktározás és logisztika folyamatos automatizálására.

Az Ipar Napjai kiállításon Zebra Technologies partnerükkel közösen vesznek részt és a gyártó új termékcsaládjára helyezik a hangsúlyt, mely a gépi látás és fix ipari szkennelés területét fedi le.

Innovatív megoldások és eszközök egy helyen

„A Zebra vállalatával már hosszú évek óta működünk együtt, aminek az alapja az általuk kínált szakmai területek lefedettsége” – mondja Szlovicsák Béla, a Vonalkód Rendszerház ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt időszak – és a 2023-as rekordévünk – is azt bizonyítja, hogy a magyar ipari szektor automatizáltság iránti érdeklődése megnövekedett. Ezt a felfokozott figyelmet számos saját rendezvénnyel tartottuk fenn, s most az Ipar Napjain további újdonságokat mutatunk be a szakmai érdeklődőknek.”

Az Ipar Napjai kiállítás kiváló platformot biztosít arra, hogy a Zebra széles termékpalettáját bemutassa a Vonalkód Rendszerház Kft. A fix ipari szkennerek mellett egy hatalmas kivetítőn prezentálják mindazt, ami az automatizálási portfóliójukban található. Az újdonságok között szerepel a Zebra azon megoldása, amely egy kézre erősíthető olvasó, ez vonal- és RFID-kód kezelésére is alkalmas, de ide sorolhatók még a nagy strapabírású ipari tabletek és PDA-k is. Azokat az eszközöket gyűjtik a standjukra, amelyek szükségesek a gyártói, logisztikai feladatok ellátására. A helyszínen a Vonalkód Rendszerház Kft. szakemberei nyújtanak betekintést abba, hogy ezeket a megoldásokat hogyan alkalmazzák megfelelően a vállalkozások.

Forrás: Vonalkód Rendszerház Kft.
Gyártói támogatás, szakértői háttér

„Az üzleti tárgyalásokat a legtöbbször a gyártó szakmai képviselőivel együtt végezzük” – folytatja az ügyvezető. „Úgy gondoljuk, hogy fontos megmutatni azt, mekkora háttérrel rendelkezünk nemcsak a termékeink, hanem a támogatás területén is. Az Ipar Napjai egy olyan fórum, ahol mindezt prezentálni tudjuk.”

A megváltozó piaci környezetben az ipari szereplők igényei több szempontból is megváltoztak, amivel a sikeres vállalatoknak lépést kell tartaniuk. Szlovicsák Béla szerint sokkal tudatosabb elképzelésekkel keresik meg őket a cégek, ami annak köszönhető, hogy jelentős információval rendelkeznek az adott megoldásokkal, termékekkel és rendszerekkel kapcsolatban. A szakember úgy látja: a Vonalkód Rendszerház Kft. a piaci változásokra megfelelően reagálva saját üzletpolitikájával, együttműködési körével ér el sikereket.

„A Zebra megoldásainak értékesítésében kiemelkedő évet zártunk, emellett a Vonalkód Rendszerház Kft. összteljesítménye szempontjából is rekordot értünk el. Úgy gondoljuk, hogy a kiállításon ezeket a sikereket szemléltethetjük a gyakorlatban is” – foglalja össze.

Vonalkód Rendszerház Kft.

- Hirdetés -