- Hirdetés -

- Hirdetés -

A járvány hatása a logisztikai iparágra

- Hirdetés -

Az Airmax Cargo Budapest Zrt. tájékoztatást adott ki, miszerint a kínai kormány a járványügyi vészhelyzetre való tekintettel a Vuhan környéki tartományokban, így Sanghajban is, február 9-ig meghosszabbította a kínai újévi szünetet. A betegség által kevésbé érintett tartományokban a jelenlegi információk alapján már február 3-tól a megszokott munkarend szerint folytatódik a munka. Ez a helyzet azonban gyorsan változhat.

Az Airmax Cargo Budapest Zrt. minden lehetséges csatornáján keresztül próbál aktuális információkat szerezni annak érdekében, hogy a vis major helyzet által generált késedelmeket, veszteségeket minimalizálni lehessen.

Kínai partnerekkel egyeztetve az alábbi változások érintik a logisztikát:

Vuhan városát, valamint Hubei tartomány további 13 szomszédos városát, ami Kína egyik legjelentősebb ipari körzete, a hatóságok lezárták. Az érintett terület a Kína északi és keleti ipari partvidékéről származó áruk vasúti feladási- és fogadó helye, ennek megfelelően a vasúti forgalom a döntés következtében bizonytalan ideig szünetel. Ez az intézkedés Hszian vasútállomását egyelőre még nem érinti.

Vuhan repterén a nemzetközi és belföldi repülőjáratok forgalmát teljesen felfüggesztették.

Más kínai nemzetközi repülőterek jelenleg fogadnak és indítanak járatokat, de a meghosszabbított ünnepi zárvatartás miatt a vámkezelés, árukezelés és a kínai feladók és címzettek közúti megközelítése nem lehetséges a vámhivatal zárva tartása és a közúti fuvarkapacitások hiánya miatt.

A tengeri kikötői szolgáltatás akadozik. Ennek következményeként hajóstársaságok a kínai kikötőkbe szánt konténereket alternatív kikötőkben rakhatják partra, ami előrevetíti – az árukésések mellett – az üres konténerek hiányát a Kínai Újévet követő időszakra.

A vírus terjedésére vonatkozó minden előrejelzés spekulációnak tekinthető, és várakozások szerint minden nap várható új információ, akár az „ünnep” meghosszabbítása tekintetében is.

A fentiek tükrében az Airmax Cargo javasolja, hogy minden tervezett árumozgást feladás előtt ismételten egyeztessenek partnereikkel.

Airmax Cargo Zrt.

Akár ez is tetszhet