A jövő digitális pénzügyi megoldásait most a Z generáció tervezheti meg

Fintech Design Versenyt hirdet a Digitális Jólét Program a felsőoktatásban tanuló diákok számára. A megmérettetésre április 30-áig lehet jelentkezni, és május 31-éig kell benyújtani a pályázatokat. A verseny során a jövő digitális pénzügyi megoldásait a Z generáció tagjai tervezhetik meg. A legjobb pályaművek benyújtói akár arra is lehetőséget kaphatnak, hogy megvalósítsák ötleteiket.

A Digitális Jólét Program egyik célkitűzése, hogy népszerűsítse a digitális pénzügyeket és felhívja a figyelmet a fintechszolgáltatásokra. A digitális pénzügyek iránti bizalom erősödésének egyik záloga, hogy a szolgáltatók ügyfélközpontú és fogyasztói biztonságot nyújtó fejlesztéseket valósítsanak meg. A fintechfejlesztések szempontjából a fiatalok különösen fontos célcsoportnak számítanak. Számukra már mindennapos rutin, sőt elvárás a digitális pénzügyi szolgáltatások használata, ezért hatással lehetnek arra, hogy ezen megoldások az idősebb korosztály körében is elterjedjenek.

„A verseny a felsőoktatásban tanuló fiatalok bevonásával olyan fintechmegoldásokat kíván ösztönözni, amelyek a Z generáció számára is előremutatóak lehetnek. Mindez azért nagyon fontos, mert számukra a pénzügyi szektor digitalizációja alapelvárásnak számít, vagyis a tőlük érkező innováció az ő valós igényeikre fog választ adni” – mondta Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, a verseny védnöke.

A versenyre három kategóriában lehet pályázni. Az első a Digitális termék-design, amelyben például egy kedvezménykártya arculatát lehet megtervezni. A második kategória a Service design/UX design, itt egy olyan fejlesztés prototípusát kell bemutatni, amely az azonnali fizetési szolgáltatásokra alapul. A harmadik kategóriában pedig egy fintech témájú érzékenyítő tartalom vizuális megjelenítése a feladat.

Jelentkezni a palyazat@djnkft.hu címen lehet április 30-ig a név, életkor, elérhetőség, hallgatói jogviszony és a versenykategória megadásával. A pályázatokat május 31-éig kell benyújtani.

További részletek és a teljes versenykiírás itt található.

A pályaműveket az adott terület kiemelkedő szakembereiből álló bírálóbizottságok értékelik kategóriánként. A díjazott pályaművek alkotói a szakmai partnerek által felajánlott gyakornoki lehetőségeket és rendezvényvouchereket nyerhetnek. A különleges megoldásokra különdíjak is várhatnak. Nagy lehetőség a résztvevők számára, hogy az elbírálásban részt vevő partnerek megkereshetik a pályázókat a mű hasznosítására vonatkozó ajánlattal is.

A díjazott pályázók e-mailen és telefonon is tájékoztatást kapnak eredményükről, illetve nyereményeikről 2021. június 30-ig.

Az ünnepélyes díjátadóra Magyarország legnagyobb fintech témájú rendezvénye, a 2021. szeptember 7–8-án zajló FinTech Show 5.0 keretében kerül sor.

Digitális Jólét Program

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#