A jövőre csatlakoztatva – Hamarosan indul a digitális Hannover Messe

A Hannover Messe ipari szakkiállítást digitális platformon rendezik meg április 12. és 16. között. A rendezvényen több mint 1500 kiállító vesz részt, köztük a Robert Bosch GmbH is. A vállalat változatlanul vezető szerepet játszik az ipari digitalizáció területén, s ennek megfelelően a Factory of the Future, a jövő gyára témája köré építették fel a kiállítási portfóliójukat.

„A kiállításon megközelítőleg 200 négyzetméteren mutatjuk be, hogy milyen is valójában a jövő gyára” – fogalmazott Rolf Najork, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának ipari technológiáért felelős tagja. „A jövő gyára rendkívül rugalmas, a konnektivitáson alapszik, ökológiailag fenntartható és nem mellesleg gazdaságos. A jövő gyárában minden eszköz IoT-kompatibilis, mobil és mozdítható. Az intelligens padló látja el energiával a berendezéseket. Nagyon jó példát mutatnak erre az intralogisztikai megoldásaink, amelyek a mesterséges intelligencia által vezéreltek – azért is kap nálunk nagy hangsúlyt ezen terület fejlesztése, mert az egyik alappillérét képezi a jövő gyárának.

A Bosch szerelőállomások 85 százaléka, illetve 120000 gép a gyárainkban csatlakoztatott. Ezekről adatokat gyűjtünk, melyeknek köszönhetően a karbantartás előre tervezhető, a leállások és a selejtes termékek száma pedig jelentősen csökken. Vezető szerepet töltünk be az 5G alkalmazásában, melynek segítségével a jövő gyárát magabiztosabban irányíthatjuk. Amire pedig különösen büszkék vagyunk, hogy a Bosch elérte a klímasemlegességet 2020 tavaszán, egy nemzetközi számítás alapján. Arra törekszünk, hogy a partnereink is meg tudjanak felelni ennek a szemléletmódnak.”

Az ipari digitalizáció úttörője, a Bosch olyan portfóliót mutat be a Hannover Messe kiállításon és konferencián, amely alaposan körbejárja a jövő gyára koncepciót, illetve számos megoldást kínál az innováció alkalmazásához.

REGISZTRÁCIÓ

Némethi Botond, Okosipar.hu