- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Kennametal bemutatja a HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaróját

A HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaró a vállalat HARVI I TE szériájának új tagja. A szerszámot rendkívül termelékeny 3D nagyoló és simító műveletekhez tervezték, a megmunkálható anyagok választéka széles, magas anyagleválasztási sebességével pedig alacsonyabb megmunkálási költségeket biztosít.

A nagy teljesítmény titka

A HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaró innovatív, szabadalmazott hátszögét érdemes közelebbről is szemügyre venni. A legkritikusabb részen – a gömbvégű szekción – egy hullámos kontúr formázza a hátszöget, ami optimális hűtőfolyadék-áramlást biztosít a forgácsolási zónába.

- Hirdetés -

Maximális termelékenység és szerszáméltartam 3D marási műveletekhez: a HARVI I TE négy forgácshornyos, gömbvégű szármaró hullámos hátszöge a gömbvégű szekción

A hullámos hátszög nagyobb előtolást és sebességet biztosít, a fejlett rezgéscsillapításnak és a kisebb forgácsolási erőknek köszönhetően ráadásul növeli a fogásvételt.
A külső átmérőn a hátszög alakja megváltozik, és egy excentrikus, csiszolt hátszög lesz belőle. Ez kivételes élszilárdságot, geometriai pontosságot, valamint kisebb forgácsolási erőt biztosít, és rendkívül sokoldalúvá teszi a szerszámot.

Az új keményfém szögletes ujjmarón egyéb geometriai fejlesztéseket is végeztek; ezek közé tartozik egyebek mellett a csavart homlokfelület, a forgácstörés és a változó emelkedésű spirálszög.

Machine Tools World / NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet