A Krones Hungary a környező szakképzési centrumokkal működik együtt, még mélyebben mint eddig

Együttműködési megállapodást írt alá a Krones Hungary élelmiszeripari gépgyártó a Debreceni és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal, amellyel a már meglévő partnerségeiket tették hivatalossá – közölte a vállalat az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint elsősorban gépészeti és elektronikai szakmákban képzik majd közösen a diákokat, duális rendszerben.

A Krones számára kiemelkedően fontosak a helyi együttműködések, hiszen nemcsak, mint termelőegysége helyszínére, hanem mint otthonára tekint Debrecenre és a régióra, ezért a német központú vállalat fontos célja, hogy a jövőben még inkább integráns részévé váljon a város és környezete vérkeringésének – áll a közleményben.A városban dinamikusan bővülő ipari infrastruktúra folyamatosan és nagy számban igényli a képzett kék- és fehérgalléros munkaerőt egyaránt, így a vállalatoknak részben magunknak kell biztosítani a szükséges minőségű és mennyiségű munkavállaló meglétét és utánpótlását – hangsúlyozták.

- Hirdetés -

A Krones első Németországon kívüli európai egységeként szolgáló debreceni üzemében 2019-ben indult a termelés.

A nyilvános cégadatok alapján tavaly 28,3 millió euró árbevételt értek el, a megelőző év 4,3 millió eurós bevétele után. Eközben az első év több mint 7 millió eurós vesztesége tavaly 667 ezer euróra apadt.

A Krones Hungary Kft. sikeresen túljutott a pandémián, az üzem a Covid-19 vírus okozta járvány alatt senkit nem veszített el, senkit nem bocsájtott el, sőt, száznál több munkatársat keres a jövőben – mondta Johannes Haindl, Németország Budapestre akkreditált nagykövete augusztus elején, a gyárba látogatva.

Közlése szerint a Déli Ipari Parkban 2019 őszén átadott üzem 15 milliárd forint beruházással készült el, és 500 új munkahelyet teremtett. Mintegy 40 ezer négyzetméteren gyártócsarnok, 3900 négyzetméteren irodaház található.

A Krones ital- és élelmiszeripari termékeket gyártó üzemek számára tervez, fejleszt és állít elő a teljes termelési értékláncot lefedő gépeket és gépsorokat. Berendezéseik naponta palackok, dobozok és üvegek millióit dolgozzák fel a világ 156 országában, elsősorban sörgyárakban, üdítőital-gyárakban, illetve a gyógyszer-, kozmetikai és vegyiparban. A világon minden negyedik, Európában minden második palack Krones gépek segítségével készül.

MTI / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet