A mesterséges intelligenciától az ergonómiáig

A DURABLE a jövő munkahelyi megoldásait mutatta be az Orgatec 2022 szakmai rendezvényen

Az elmúlt két év rohamos fejlődése megmutatta, milyen gyorsan változik a munkakultúra, és milyen gyorsan elavulnak a kommunikáció és a munka eddig ismert formái. Egyre inkább egy „fizitális” világban élünk, amely egyesíti a fizikai és a digitális eszközöket. Ez olyan megoldásokat igényel, amelyek fenntarthatóan ötvözik e két terület elemeit, amelyek az emberek igényeire és szükségleteire összpontosítanak.

A DURABLE már évek óta küldetésének tekinti, hogy aktívan alakítsa a jövő világát, és úttörő megoldásokat kínáljon a munkahelyek számára. A „Touch Solutions – Feel Innovation” mottó alatt a DURABLE az Orgatec kiállításon (2022. október 25-29-én, a kölni vásáron, a 8.1 csarnok, A060 stand) mutatta be új termékeit. Az eszközöket fizitálisan, azaz digitális és analóg módon is meg lehetetett tekinteni. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk az ehhez kapcsolódó szortimentet.

LUCTRA® Mesh: világítótestek rajintelligenciával

- Hirdetés -

A DURABLE a LUCTRA® lámpatestmárkával a világítástechnika jövőjét prezentálja. A LUCTRA® VITAWORK® eszközei a hálózaton keresztül csoportokba szervezhetők. Az integrált lámpatestek érzékelője ezután automatikusan vezérli a kívánt világítási formulát. De mit tud ez az okoslámpa?

Ha az adott munkaállomásokon nem tartózkodnak dolgozók, a LUCTRA® lámpatestek a vezérlésüknek köszönhetően automatikusan tompított fényt bocsátanak ki. Az éppen használt és üres munkahelyek közötti éles fényes-sötét kontrasztok ezáltal elmúlnak. Ehelyett egy olyan fényerősség-gradiens jön létre, amely kellemes környezetet biztosít.  Ugyanakkor csökken a balesetveszély – a botlásveszélyes akadályok és a küszöbök jól láthatók maradnak. További pozitív hatást jelent, hogy az energiaköltségek csökkenthetők, mivel csak a valóban szükséges lámpatestek bocsátanak ki fényt.

Hatékonyság az ergonómián keresztül: a monitortartók teljes választéka

A BITKOM új tanulmánya szerint az emberek ma már napi tíz órát töltenek képernyő előtt, és ennek nagy részét a munkahelyükön. Ez a testtartást rendkívül igénybe veszi. A monitor helyes elhelyezése elősegíti az ergonómiát és megelőzi az egészségügyi problémákat. A DURABLE új monitortartó termékcsaládját pontosan ilyen céllal tervezték, és a PRO, SELECT és SELECT PLUS sorozatával az alkalmazások teljes spektrumát lefedi. A PRO termékkel a felhasználók kiváló minőségű eszközt kapnak, amely eleganciájának köszönhetően esztétikus benyomást kelt. A SELECT és SELECT PLUS jó választás mindenütt, ahol flexibilitásra van szükség, például otthoni irodában vagy az íróasztal megosztásakor.

A DURABLE monitortartók tartósságuknak köszönhetően fenntarthatók. Különböző változatokban kaphatók – egy vagy két monitorhoz, valamint egy monitorhoz plusz tablethez, asztali vagy fali rögzítéshez, karos vagy oszlopos rögzítéssel.

A PRO sorozat megkapta az IGR tesztpecsétet is, azaz hivatalosan is ergonomikus terméknek nyilvánították, és az Iconic Award-díjat is elnyerte mint „kiemelkedően jó termék” a „kiemelkedő formatervezési minőség” kategóriában. A DURABLE tíz év garanciát vállal a Németországban gyártott PRO monitortartókra.

Forrás: Durable
COWORKSATION®: még több mobilitást ígérő technológiához

A digitalizáció találkozik az analóg megoldásokkal: reggel tervezési ülések a kávézóban, külsős munkatársakkal; napközben az íróasztal melletti munka spontán összehívott videokonferenciákkal; délután az eredmények bemutatása a tárgyalóban. Mindazok számára, akik rugalmasan, helytől függetlenül dolgoznak, és a kommunikációhoz, valamint a prezentációkhoz (is) képernyőt használnak, a DURABLE COWORKSATION® megfelelő modern munkasegéd. A mobil TV-kocsi kiváló minőségű anyagokból készült, és számos praktikus részletet tartalmaz a technológia és a kábelkezelés terén. Nagy távolságokat kell megtenni a munkahelyen? Nem probléma. A COWORKSATION® szűk liftekbe, szűk ajtókon és egyenetlen padlón is kiválóan gurul – helytakarékos formájának és négy sima futású görgőjének köszönhetően. A DURABLE TV-kocsi funkcionális kialakításáért elnyerte a German Design Award-díjat.

DURABLE