A MEWA többször felhasználható ipari törlőkendői a dolgozók egészségét is óvják

A koronavírusjárvány idején az ipari üzemeknek és a kisebb műhelyeknek nagy mértékű biztonságot kell nyújtaniuk a dolgozóknak. A megfelelő védőruházat, a fertőtlenítőszerek, a higiénia és a tisztaság biztosítása mellett az is fontos, hogy nyugodtan meg lehessen fogni a szerszámokat és a használt segédeszközöket. A MEWA által kínált teljeskörű ipari törlőkendőrendszer megfelel ennek az elvárásnak: a kendőket 90°C-on mossák ki, ami minden egészségre káros mikroorganizmust elpusztít.

Mindennapjainkat jelenleg számos korlátozás határozza meg, amelyek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerüljük a COVID-19 koronavírussal történő találkozást. A gazdasági tevékenységet azonban nem lehet teljesen leállítani:

sok ipari üzem és műhely továbbra is termel, illetve nyújt szolgáltatást.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Működőképességük fenntartása érdekében továbbra is tisztán kell tartani a használt gépeket és berendezéseket. Adódik tehát a kérdés: rongyokat, MEWA törlőkendőket vagy papírtörlőket használjunk erre a célra – higiéniai szempontból melyik megoldás a jobb?

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A német MEWA több mint száz éve biztosít komplett törlőkendőszolgáltatást az üzemeknek – így ezen a téren szakértőnek számít.

A MEWA törlőkendői zárt biztonsági tárolóedényekben (SaCon) jutnak el egészen az üzemcsarnokok bejáratáig – méghozzá a koronavírusjárvány idején is, hiszen a MEWA nagyon sok olyan vállalatot és intézményt szolgál ki, amelyeknek meghatározó szerepe van az ellátási láncban.

A konténereket a MEWA begyűjti, és a törlőkendőket mosás után szállítja vissza ügyfeleinek.

„Mosóberendezéseinkben a törlőkendőket legkevesebb 15 percig 90°C-on mossuk, ami tökéletesen kiiktat minden csírát és mikroorganizmust. Így a közvetlenül a biztonsági tárolóedényekből kivett törlőkendőket nyugodtan meg lehet érinteni és lehet használni” – mondja Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője.

Az egyszer használható megoldásokkal szemben ez a rendszer a fenntarthatósághoz is hozzájárul.

A textil törlőkendőket a mai napig Németországban gyártják, és azokat mosás után sokszor fel lehet használni. A kendők ellátása így folyamatosan biztosított, abban nem léphet fel hiány.

A MEWA ügyfeleinél tevékenykedő üzemvezetők fontosabb feladatokkal tudnak foglalkozni, hiszen a törlőkendők mindig időben és megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre éppen ott, ahol szükség van rájuk. A szolgáltatás költsége előre tervezhető, igénybe vétele az üzem számára előnyös, mert a dolgozók hatékonyan tudják elvégezni a tisztítási feladatokat.

MEWA

- Hirdetés -