A Mikron marócsaládjának új tagja a tóruszmaró

A CrazyMill Cool P&S marócsaládja tovább bővül a Typ A-val és a Typ C-vel, amelyek geometriáját optimalizálták és integrált hűtőcsatornákkal rendelkeznek.

A Mikron Tool a nagyolási- és simítási műveletekhez kifejlesztett CrazyMill Cool P&S marócsaládját tovább bővítette egy tóruszmaróval. A fúró/maró szerszámok korrózióálló acélok, titán, CoCr ötvözetek és szuperötvözetek megmunkálására alkalmasak. A Mikron szerint, merőlegesen 1×D anyagvastagságig képesek forgást venni a munkadarabban (lényegében fúró főmozgás, akár a hosszlyukfúrók esetén), majd oldalirányú előtolással folytatják a marást.

A marók 0.039″-tól 0.315″-ig (1 mm-től 8 mm-ig) átmérőtartományban, kétféle kivitelben kaphatóak: a Typ A 2.5×D CrazyMill Cool P&S Corner Radius, amelynél a forgácsolóél hossza 2.5×D, Z3, és a  Typ C 5×D CrazyMill Cool P&S Corner Radius, amelynél a forgácsolóél hossza 2.0×D, Z3.

A szerszám furatmegmunkálásra, egyenes süllyesztésre („rampolásra”), zsebmarásra, horonymarásra és sarokmarásra egyaránt alkalmas, nehezen forgácsolható anyagok számára. A gyártó szerint az élgeometriának köszönhetően a fogásba lépés is rezgésektől mentes, folyamatbiztos. A széles forgácstérben össze tudnak gyűlni a forgácsok fúráskor, majd oldalirányban, a tágas hornyokon keresztül eltávoznak.

A beállított homlok- és hátszög, a stabil élsugarak és a szárban kialakított hűtőcsatornák minden technológia esetén állandó, célzott hűtő-kenő folyadék hozzávezetést tesznek lehetővé. A hűtött forgácsolóélek nagy forgácsolósebességet és előtolást tesznek lehetővé.

A szerszám ultrafinomszemcsés keményfémből készült, amely nagy szívósságú, és támogatja a stabil, rezgésmentes marást. A gyártó SNP-bevonattal látta el, amely növeli a felületi keménységet és állításuk szerint javítja a kopás- és hőállóságot.

A Mikron szerint ezek a jellemzők a nagy forgácsolósebességnek és előtolásnak, valamint az 1×D mértékű fogásvételnek egyaránt köszönhetően gyors forgácseltávolítást tesznek lehetővé.

mmsonline.com

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#