- Hirdetés -

- Hirdetés -

A mozgásbiztonsági funkciókkal (Motion Safety) felszerelt 1S szervorendszerét

- Hirdetés -

Az OMRON megjelentette az 1S néven megismert szervorendszerének legújabb típusait, amelyek már mozgásbiztonsági funkciókat is magukba foglalnak. A funkciók biztosítják a gépkezelő védelmét, lerövidítik az üzembe helyezési idejét, valamint minimálisra csökkentik a gépek állásidejét és a termeléskiesést. A mozgásbiztonsági funkciók szervohajtásokba és motorokba integrálása emellett a költségeket, valamint a részegységek és a vezetékek összetettségét is minimalizálják.

A mozgásbiztonsági funkciók jóvoltából a gyártók elkerülhetik a gépleállásokat, a váratlan problémák miatti zavarokat, a szinkronizált vészleállásnak köszönhetően pedig veszteségmentes gyártást valósíthatnak meg. Az új 1S szervorendszer-sorozat a mozgásszabályozás és a munkabiztonság terén egyaránt segít a gyártóknak elérni az iparág jelenleg legmagasabb szintjére.

Josep Marti, az OMRON Europe mozgásszabályozási termékeiért felelős marketingigazgatója szerint: „Amikor a kezelő a gyártósoron a gép közelében végez karbantartást vagy gyártás közbeni beállítást, a gép biztonságos sebességre lassul le a termelés megállítása nélkül (SLS). Amint a kezelő elhagyja a területet, a berendezés visszaáll a normál sebességre. Abban az esetben viszont, amikor a kezelőnek be kell avatkoznia a folyamatba, a biztonságos leállítás funkció (SSI) az összes tengelyt megállítja, és biztonságos megállított módban tartja (SOS).”

Emellett csomagolósorok esetében – a biztonságos forgásirány üzemmódnak köszönhetően (SDI) – gyorsabban lezajlik az átállás (pl. új fólia befűzésekor). A berendezés leállításakor a motorok feszültség alatt maradnak, így a gépben levő termékek nem kerülnek a selejtbe, és így elkerülhető a kezelői beavatkozás. Ezáltal jelentősen lecsökkentve a termelési veszteségeket.

„A mozgásbiztonsági funkciókkal ellátott 1S szervorendszer-családdal hozzájárulunk a gyártás biztonságosságának és termelékenységének növeléséhez” – összegzi Josep Marti.

Az 1S szervorendszer-család üzembe helyezése gyors és egyszerű, mivel csak egyetlen kábelt csatlakoztatására van szükség: az áramellátás, az enkóder és a fék egyetlen, előre összeszerelt IP67 védettségű csatlakozóval ellátott kábelben fut. Az összes biztonsági funkciót teljes mértékben az EtherCAT hálózat vezérli, ami csökkenti a vezetékezési és karbantartási feladatokat, ugyanakkor megfelel a maximális biztonsági (PL-e) teljesítményszintnek.

Omron

Akár ez is tetszhet