A munkaerőhiány elleni küzdelem a hatékonyság és a fenntarthatóság jegyében

A bielefeldi CELOS X Factory-vel a DMG MORI valós termelési körülmények között mutatja be a Machining Transformation (MX) teljes potenciálját, és támogatja ügyfeleit a koncepció megvalósításában. A folyamatosan növekvő termékválaszték, a növekvő minőségi nyomás, az erőforrások szűkössége és a szakképzett munkaerő hiánya komoly kihívások elé állítja a gyártóvállalatokat. Ennek fényében a hatékony és fenntartható gyártási megoldásokra nagyobb a kereslet, mint valaha. A DMG MORI a Machining Transformation (MX) koncepcióval a versenyképes megmunkálás felé vezető jövőbiztos utat nyitja meg. A folyamatintegráció, az automatizálás, a Digital  Transformation (DX) és a Green Transformation (GX) pilléreire alapozva a szerszámgépgyártó holisztikus gyártási koncepciókat valósít meg a tervezéstől a minőségellenőrzésig. A bielefeldi CELOS X Factory ezt a filozófiát testesíti meg additív és szubtraktív technológiákkal, automatizálási megoldásokkal és digitalizációs termékekkel.

A CELOS X Factory Bielefeldben található különálló gyártási területként több mint egy élményközpont vagy egy bemutatóüzem. „A DMG MORI gépein felhasználható szériaalkatrészeket gyártunk, az egyszerű esztergált és mart alkatrészektől a fém 3D nyomtatással készülő, rendkívül összetett alkatrészekig” – magyarázza Dr. Rinje Brandis, a CELOS X Factory vezetője. A DMG MORI szerszámgépek és automatizálási megoldások alkotják a CELOS X Factory szívét. Ezeket partnercégek gépei egészítik ki. Ez lehetővé teszi a gyártási folyamatok széles skálájának megjelenítését. Dr. Rinje Brandis hozzáteszi: „A MORLOS XORLOS egy nagyszabású és hatékony vállalat: A géptechnológia mellett a CELOS X Factory az emberekre is összpontosít. A személyre szabott digitalizációs megoldásokkal bemutatjuk, hogyan lehet a segédrendszerekkel, a kód nélküli programozással és a mesterséges intelligenciával ellensúlyozni a szakképzett munkaerő hiányát.”

Teljesen digitalizált intelligens gyár

- Hirdetés -

Ami a CELOS X Factory-t megkülönbözteti a puszta bemutatóüzemektől, az a valós termelés végponttól végpontig tartó digitalizálása. A jövő követelményeit szem előtt tartva ez a digitális folyamatvilág messze túlmutat a jelenlegi status quón. Dr. Rinje Brandis példaként hozza fel: „A megrendelések nyomon követhetők az egyes alkatrészek szintjén, a CAD/CAM-folyamatlánc a PMI-modelleknek köszönhetően kiterjed a minőségirányításra, az energiafigyelés pedig az egyes folyamatlépéseket vizsgálja.” A digital transformation tehát jelentősen hozzájárul a green transformation-höz. „A megnövekedett termelékenység, a csökkentett energiafogyasztás és az erőforrások körültekintő felhasználása megkönnyíti a fenntarthatósági célok teljesítését.”

Innovatív gyártási megoldások integrált folyamatokhoz

A CELOS X Factory széleskörű jellemzői már a tervezésben is megmutatkoznak. A SIEMENS NX hibrid CAD/CAM rendszerként működik a termékfejlesztés, tervezés és gyártás területén. A CELOS X Factory gépparkjához tartozik egy CTX beta 1250 TC eszterga-maróközpont a 6 oldalas teljes megmunkáláshoz, valamint egy DMU 40 és DMU 50 az 5 tengelyes szimultán maráshoz. Egy Robo2Go Milling lehetővé teszi a DMU 40 automatizált kiszolgálását. Az additív gyártás során a CELOS X Factory csapata több LASERTEC SLM gépet használ, köztük egy LASERTEC 30 SLM 3rd Generation gépet, amely világpremierjét a Bielefeldben megrendezésre kerülő Open House 2024-en ünnepli.

Vezető vállalatok a CELOS X Factory partnereiként 

Az utófeldolgozás során az olyan poreltávolító rendszerek, mint a Solukon SFM-AT350, megtisztítják az additív módon gyártott alkatrészeket. A FOBA M2000 lézeres jelölőberendezés az egyértelmű azonosítás érdekében megjelöli az alkatrészeket, a FANUC ROBOCUT α-C600iC huzalos szikraforgácsoló-gép pedig pontos vágásokat tesz lehetővé. A CREAFORM HandySCAN 3D Black Elite készüléket a szabadfelületek és az összetett geometriák háromdimenziós szkennelésére használják a minőségellenőrzés során. Egy Mitutoyo CRYSTA koordináta-mérőgépet is használnak a folyamatban. „Ezek a partnerek saját ágazatukban a vezető vállalatok közé tartoznak. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy innovatív megoldásokkal jövőorientált gyártási környezetet használjunk, és ügyfeleink számára is ezt biztosítsuk” – értékeli Dr. Rinje Brandis a CELOS X Factory partnereinek kiválasztását.

Fókuszban az emberek – a komplexitás csökkentése a digitalizációval

A CELOS X Factory egy valódi termelési környezetet képvisel, különböző géptechnológiákkal és üzemeltetési koncepciókkal. A szakképzett munkaerő folyamatos hiányának idején az olyan digitális megoldások, mint a CELOS X és a kódolás nélküli TULIP platform fontosabbak, mint valaha, a munkafolyamatok digitalizálását szolgáló testreszabott alkalmazások létrehozásához. A CELOS X Factory összes gépe csatlakozik a TULIP-alapú MES-rendszerhez. Ezt egészítik ki a segédalkalmazások, amelyek célzott támogatást nyújtanak az embereknek, és így jelentősen csökkentik a modern termelési rendszerek komplexitását. A CELOS X Factory-ben szerzett tapasztalatok a digitális átalakulást célzó ügyfélprojektek alapját képezik.

„Hozd a saját ötletedet”: Egyedi ügyfélprojektek feldolgozása

A CELOS X Factory az ügyfelek számára is előnyös. A „Bring your own Idea” mottó jegyében a mindennapi termelésből származó saját feladataikat átvihetik ebbe a modern környezetbe. A DMG MORI Akadémia egyéni műhelyekben támogatja ezeket az ügyfeleket a kezdeti megoldási koncepciók kidolgozásában, amelyeket a CELOS X Factory-ben a gyakorlatban tesztelnek. Dr. Rinje Brandis pontosan ebben látja a hozzáadott értéket az ügyfelek számára: „Egyrészt a végponttól végpontig digitalizált és automatizált folyamatlánc megmutatja a vállalatoknak, hogyan lehet a kifinomult alkatrészeket hatékonyabban és fenntarthatóbban gyártani. Másrészt az ilyen gyártási koncepciók csökkentik a személyzettel szemben támasztott követelményeket, ami a szakképzett munkaerőhiányt is ellensúlyozza.”

DMG MORI

- Hirdetés -