A Nexans a Microsoft felhőjével fejleszt

A fokozott teljesítményű mesterséges intelligenciát, illetve az új IoT és digitális megoldásokat egy száznapos program keretében dolgozzák ki, írja az eeNews Europe.

A francia villamosenergia- és kábelszolgáltató óriás a Microsofttal közösen dolgozik tovább analitikai, MI és digitális megoldásainak fejlesztésén, kihasználva a technológiai cég felhőszolgáltatását. Az Azure a Nexans adatmenedzsmentjét támogatja majd, hogy továbbfejlesszék operatív szolgáltatásaikat és ellátási láncaikat, ezzel gyorsítva a szállítást az energiapiacra. Új digitális szolgáltatásokat hoznak létre, valamint tesztelésekre, prototípusok készítésére is használni fogják, és megalkotnak egy teljes IoT környezetet.

Az egész folyamatot egy intenzív száznapos program keretében szeretnék lebonyolítani, minimum két életképes termék bevezetésével, ami további ügyfeleket csábíthat a Nexans-hoz, már a termékfejlesztési ciklus korai szakaszában. A digitális iker technológiájával, az MI-vel és az alkalmazott analitikával az új ügyfelek időben megbizonyosodhatnak arról, hogy a hálózatuk teljesen biztonságos, és megbízható az energiatovábbításhoz.

- Hirdetés -

„Izgatottan várjuk a partnerkapcsolatot a Microsofttal. Arra törekszünk, hogy innovatív megoldásokkal érjünk el páratlan ügyfélélményt, és kikövezzük az utat a globális villamosenergia-felhasználás felé”, lelkendezett Christopher Guérin, a Nexans vezérigazgatója. Erre válaszul Carlo Purassanta, a Microsoft francia területi elnöke azt mondta, „a kollaboráció párhuzamba állítható azokkal az innovációs törekvéseinkkel, amelyek választ adnak napjaink legnagyobb kihívására, a gördülékeny energiatovábbításra és a fenntartható villamosenergia-használatra”. Hozzátette: a program az energiaszektor meghatározó technológiai és digitális kiszolgálójává teszi a Microsoftot, ezért minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy segítsék a Nexans törekvéseit.

A komoly hozzáadott érték megteremtésén dolgozó francia energiacég egyébként több mint 120 éves, túlélt három ipari forradalmat, és most újabb nagy lépésre készül. Néhány évvel ezelőtti adatok szerint az éves árbevétele 2,3 billió forint körül mozog, foglalkoztatottainak a létszáma pedig 26 ezer fő felett van.

Gábor János, Okosipar.hu