A nyár ipari híre: Új vezérlővel felszerelt esztergaközpont mutatkozik be Európában

Egy új, egyszerű telepítést, kezelhetőséget és programozást biztosító, forradalmian új CNC-vel felszerelt, könnyen használható esztergaközpontot mutatnak be e hónapban az európai piacon. A Yamazaki Mazak modern, gyors és emellett nagy pontosságú QTE CNC esztergaközpontjai az első SmoothEz-vel (legújabb generációs MAZATROL CNC vezérlő) felszerelt Mazak gépek. 

A MAZATROL SmoothEz CNC három „könnyű” funkciót tartalmaz: „Ez” megmunkálás, „Ez” üzemelés és „Ez” beállítás. Ezek ötvözésével biztosít kiemelkedő termelékenységet, pontosságot és ezzel együtt jövedelmezőséget is.

„Ez” funkciók

- Hirdetés -

Az „Ez” megmunkálás gyors és nagy pontosságú megmunkálást nyújt a gépfelhasználók számára. A Mazak hővédő pajzsa által biztosított hőkompenzáció szabályozásával pedig a megmunkálási terület hőmérséklet-változásainak automatikus kompenzálásával maximalizálható a pontosság.

Az „Ez” üzemelés részét képezi a QUICK MAZATROL, amely gyors párbeszédes programozást tesz lehetővé a 15″-es érintőképernyő és az intuitív operációs rendszer segítéségével, amelyek a kezelő kívánsága szerint testreszabhatók.

A Mazak Smooth CAM Ai és a Mazatrol Twins integrálásával a gép virtuális másolata reprodukálható az irodában, további beállítási lehetőségeket biztosítva. A gépadatok kollektív kezelését a Smooth Project Manager szinkronizálja a gyár és az iroda között a megmunkálási programok végrehajtásához szükséges adatok kényelmes kezeléséhez, ideértve a szerszámadatokat, a munkadarab befogását, a rendszerkoordinációt, a paramétereket és a munkadarab 3D modelljeit.

Továbbá a Smooth CAM Ai drasztikusan lecsökkenti a programozáshoz szükséges időt a Solid MAZATROL segítségével, amely automatikusan legenerál egy programot egy 3D modellből úgy, hogy az Ai szoftvere a korábbi programok alapján megállapítja az optimális eljárást.

Kompromisszumok nélkül

A Mazak szingapúri gyárában készülő egyszerű és kompakt QTE sorozat gépei olyan kialakítással bírnak, hogy még a legkisebb gépműhelyben is elférnek, teljesítménybeli kompromisszumok nélkül.

A QTE sorozat egy nagy teljesítményű, 5 000 rpm fordulatszámú beépített orsómotorral van felszerelve, amely ultranagy mértékű gyorsulásra és lassulásra képes, nagy hatékonyságú és kiemelkedően precíz megmunkálás biztosítása mellett.

Kiemelkedő paraméterek

Mivel nincs mechanikai áttételből eredő teljesítményvesztés, a beépített motor nagyobb teljesítményt nyújt vágás közben, mindemellett minimalizálva a nagy sebességű üzemelés közbeni vibrációt, kivételes felületi minőséget és maximális szerszám élettartamot biztosítva ezzel.

Kétféle revolver-típus kapható: szabványként egy 12 pozíciós dobrevolver és opcióként egy 8 pozíciós. Mindkettő 25 milliméteres esztergaszerszám-szárral.

A QTE sorozat ezen felül a nagyobb pontosság és munkadarab-minőség érdekében NC szegnyereggel felszerelt, amely segít megtartani a munkadarabot a megmunkálási eljárás során. A szegnyerget egy szervomotor és egy golyósorsó vezérli, amely a manuális csúsztatásos mozgatáshoz, illetve hidraulikus/pneumatikus pozicionáláshoz képest sokkal fejlettebb módszer.

Extrákkal felszerelve

Ezenkívül a QTE opcióként szerszámbemérővel is felszerelhető az automatikus szerszámmérés és a ciklus közbeni szerszámtörés esetére. Ez segít még inkább megnövelni a gép termelékenységét és jövedelmezőségét azzal, hogy lecsökkenti a szerszám-beállítási időt.

A QTE továbbá számos környezetbarát és költségmegtakarító funkcióval is fel van szerelve, például a gép munkatér lámpájának és háttérvilágításának automatikus kikapcsolása kezelő hiányában, illetve a forgácskihordó automatikus leállítására szolgáló opció, amennyiben épp nem üzemel a gép.

Mazak / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet