- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Regensburg – Duna-völgyi vasúti hálózat új Mireo vonatokat rendelt a Siemens Mobility-től

A Siemens Mobility 23 db négy kocsis Mireo vonatszerelvény leszállítására kapott megrendelést az agilis Eisenbahngesellschaft mbH & Co. KG vasúttársaságtól, mely a BeNEX GmbH leányvállalata. A szerelvényeket 2024-ben szállítják le a Regensburg – Duna-völgyi vasúti hálózat számára, és a tervek szerint ugyanezen év decemberében fognak utasforgalomba állni. A Bajor Vasúttársaság (Bayerische Eisenbahngesellschaft vagy BEG), amely a bajor állam megbízásából tervezi, finanszírozza és irányítja a regionális és elővárosi vasúti közlekedést, pályázatot írt ki új vonatokra a hálózat bizonyos részeire. A Mireo vonatok az új RE 50-es vonalat (Nürnberg – Regensburg – Plattling) és az RB 51-es vonalat (Neumarkt – Regensburg – Plattling) fogják kiszolgálni.  

„Azzal, hogy a Siemens Mireo vonatait választotta, az agilis egyértelműen a legjobbnak bizonyult a versenyben a Regensburg – Duna-völgyi hálózatra kiírt pályázatok minőségi értékelése során. Ennél jobban már nem is lehetne a regionális mobilitási követelményekre fókuszálni. Ez egy fantasztikus sikertörténet, ami biztosítja a minőség terén vezető vállalat, az agilis nagyszerű jövőjét,” mondta Dr. Michael Vulpius, a BeNEX anyavállalat vezérigazgatója.

„Amikor megrendeltük az új vonatokat, a legfontosabb szempont a bőséges belső terek által biztosított utaskomfort volt. Mi az agilis-nél úgy érezzük, hogy rendkívül fontos az utasaink maximális kényelmének biztosítása”, magyarázta Dr. Axel Hennighausen, az agilis vezérigazgatója.

- Hirdetés -

„Az új vonatoknak a Regensburg – Duna-völgyi hálózaton történő üzembe állítása, a nürnbergi járattal és a fővonali csatlakozásokkal együtt jelentős hozzáadott értéket ad majd az utasainknak – és mérföldkő lesz az agilis történetében”, tette hozzá Gerhard Knöbel, kereskedelmi és mobilizációs projekt igazgató.

Albrecht Neumann, a Siemens Mobility Rolling Stock területének igazgatója: „Mi a Siemens Mobility-nél nagyon örülünk annak, hogy megbízást kaptunk a Regensburg – Duna-völgyi hálózat új vonatainak szállítására. Már több mint 240 szerelvényt adtunk el a sikeres Mireo sorozatból.   Ez a vonat mind az üzemeltetőkre, mind az utasokra kedvező benyomást gyakorol, mivel jobb utaskomfortot, megbízhatóságot és energiahatékonyságot biztosít. A Regensburg – Duna-völgyi hálózatra a Mireonak egy új, különösen erős változatát fejlesztettük ki. A vonatot két plusz meghajtó tengellyel láttuk el, ami lehetővé teszi a nagyobb gyorsulást.”

Az új Mireo vonatokon 216 ülőhely található, és a tágas tereknek köszönhetően még jobb utaskomfortot biztosít. Minden ajtónál található egy több célt szolgáló terület, amelyet nem szűkítenek le lehajtható ülések, így még kényelmesebb az utasok számára. Minden vonat akadálymentes a korlátozott mozgásképességű utasok érdekében. A kerekesszékes utasok számára lift is rendelkezésre áll, hogy könnyebben tudjanak be- és kiszállni az alacsonyabb peronnal ellátott állomásokon. A csomagtartók nagy száma megkönnyíti az utasoknak a csomagok elhelyezését.

A valós idejű utastájékoztató rendszer kijelzi az aktuális érkezési és indulási időket, valamint az egyes állomások csatlakozási lehetőségeit. A vonatokat a Siemens Mobility által kifejlesztett speciális nagy frekvenciájú ablaküvegekkel látták el, amelyek jelentősen javítják a mobiltelefonok vételi lehetőségeit a fedélzeten. A teljes vonaton ingyenes WLAN áll majd rendelkezésre.

A Siemens Mobility által gyártott Mireo bővíthető és csuklós vonatszerelvény, amelynek a tömegét jelentősen csökkentették a különböző tervezési megoldások, például a belső csapágyakkal rendelkező forgóvázak. Az előző modellekhez képest jelentősen javított aerodinamika nagymértékben csökkenti a vonat energiafogyasztását. Az új Mireo variáns különösen erős, így jobb a gyorsulása is. A vonat csúcssebessége 160km/h.

A vonatokat a Siemens Mobility krefeldi gyárában fogják megépíteni.

Siemens Mobility

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet