A Samsung beszállt egy kézbesítő robotot gyártó cégbe

A koreai Neubility robotikai vállalat megosztotta, hogy nemrég 2,42 millió dollár (kb. 835 millió forint) értékű befektetést könyvelhetett el a Samsung Venture Investmenttől – írja a The Robot Report. Ezzel az eddig gyűjtött összes befektetés 24,2 millió dollárra (8,35 milliárd forintra) emelkedett. A vállalat a Samsung tőkeinjekciójával már készen áll arra, hogy az automatizált kézbesítési szolgáltatását új tengerentúli piacokra, többek között Japánra, Európára és az Egyesült Államokra is kiterjessze.

A Neubilityt 2017-ben alapították, és azóta a vállalat egy működőképes, autonóm közlekedésre, szállításra és kézbesítésre alkalmas eszközt fejlesztett ki Dél-Koreában. A robot közterületen, járdákon üzemelve képes eljuttatni a végfelhasználóhoz egy étterem vagy egy kiskereskedő termékét. A vállalat Neubie robotja innovációs és Robot-as-a-Service (RaaS) platform díjat nyert az idei CES elektronikai show-n.

 „Megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy a Samsung Venture Investment vonzónak talált bennünket. A Neubility továbbra is arra fog törekedni, hogy növelje a termelését, illetve bővítse szolgáltatásait”  – nyilatkozta Sangmin Lee, a Neubility vezérigazgatója. A Neubility számos támogatással, többek között üzleti együttműködési lehetőségekkel és pénzügyi tanácsadással teremtett stabil alapot a növekedéshez, mióta 2021-ben beválogatták a Samsung Electronics startup-gyorsító programjába.

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology