A Siemens új Desigo szabályzói nagy teljesítményű eszközökké alakítják az épületeket

A Siemens Smart Infrastructure által bevezetett új Desigo PXC4 és PXC5 épületautomatizálási szabályzók nagy teljesítményű, energiahatékony eszközökké alakítják az épületeket. A Desigo épületautomatizálási szabályzók új generációja számtalan előnyt kínál kis és közepes méretű épületek maximálisan rugalmas és skálázható automatizálásához. A licensz nélkül használható új Desigo Engineering Frameworknek köszönhetően a különböző eszközök immár zökkenőmentesen integrálhatók egyetlen keretrendszerbe az intuitív mérnöki tervezéshez. Az olyan jellemzők, mint a nyílt kialakítás a különböző protokollok sikeres integrációjához és az egyszerű vezeték nélküli hozzáférés megkönnyítik az épületautomatizálást. Mindkét szabályzó a Desigo portfólió bővítésére és fejlesztésére lett tervezve, és az automatizálás egy konkrét elemére összpontosít: a Desigo PXC4 a HVAC (fűtő, szellőztető és légkondicionáló) berendezésekre, a Desigo PXC5 pedig a rendszerfunkciókra és az integrációra.

Hatékony mérnöki tervezés és üzembe helyezés

Az új szabályzók a Desigo Engineering Frameworkkel egyszerre lettek kiadva, melyet a HIT Portal, egy webalapú tervező és kiválasztó eszköz, a PC-s felhasználókat segítő ABT Site mérnöki tervező és üzembe helyező eszköz, valamint a mobil eszközről végzett üzembe helyezésre szolgáló ABT Go alkalmazás alkotnak. A keretrendszer, melynek használatához nem szükséges licensz, az épület teljes életciklusa során képes támogatni azt. A számos előre konfigurált funkciót, továbbá programblokkokat és a létesítmények különböző példáit kínáló ABT Site mérnöki tervező eszköz a programozás egyszerűsítésével jelentősen csökkenti a mérnöki tervezés összetettségét. A nyílt kialakítás többféle protokoll integrálását és egyszerű kombinálását teszi lehetővé. E rendszerrel a projektek mostantól egyszerűbben, gyorsabban és megbízhatóbban kezelhetők, akár a helyszínen, akár távolról.

- Hirdetés -

Távoli és helyszíni hozzáférés

A távoli munkavégzés még soha nem volt olyan fontos, mint napjainkban. Az új Desigo PXC4 és PXC5 szabályzók nem csupán a mérnöki tervezés folyamatát könnyítik meg, de a projektek időigényét és költségét is csökkentik a felhasználó számára. A felhőhöz való integrált kapcsolatnak köszönhetően elkerülhetővé válik a helyszínek felesleges felkeresése. A Desigo Engineering Frameworkkel a szabályzók emellett bármikor, bárhonnan elérhetők a távoli mérnöki tervezéshez, üzemeltetéshez és nyomon követéshez.

A helyszínen a felhasználó vezeték nélkül férhet hozzá a szabályzóhoz, és helyben vagy távolról is kezelheti a riasztásokat. A szabályzók a biztonságot szem előtt tartva lettek kialakítva, és a tanúsítványok kezelése mellett aláírt firmware-t kínálnak a rosszindulatú szoftverek és a vírusok elleni védelemhez. A PXC4 és a PXC5 eszköz is szigorú hardening teszteken (sérülékenység vizsgálata) esett át, és kompatibilis a BACnet protokollt kiegészítő BACnet Secure connect csatlakozással. A kommunikáció a beágyazott szerverrel ezen felül https-en keresztül titkosított. A biztonságot növelő két további funkció a jelszavas védelem és a hotspot létrehozásának letiltása.

Az új Desigo szabályzók az elsők a Desigo rendszer bővítésére és fejlesztésére tervezett épületautomatizálási szabályzók új választékában, és minden téren nagy teljesítményű és kiemelkedően hatékony épületeket hoznak létre.

Siemens