- Hirdetés -

- Hirdetés -

A siker kulcsa a szoftverorientált gyártás

Az IBM, Lenovo, VMware, Kofax és a RedHat hardver- és szoftvertermékek értékesítésével, illetve az ezekhez kapcsolódó integrációs, támogatási és fejlesztési szolgáltatások nyújtásával foglalkozik a USER Rendszerház Kft. Az évek során a mentési rendszerek fejlesztésére specializálódott a vállalat. A TECHference 2022-es kiállításán bronz szponzorként vett részt a USER Rendszerház, a rendezvényen Lévai Tibor, a cég ügyvezetője adott interjút lapunknak.

„A legtöbb területen szükség van informatikai megoldásokra, akár nagy kapacitású feladatok elvégzésére, ami az iparban egyre jelentősebben jelentkezik” – mondja Lévai Tibor. „Ebből kiindulva gondoljuk azt, hogy a vállalatunknak helye van az ilyen rendezvényeken, hiszen termékkínálatunk és szoftverfejlesztő szolgáltatásunk az ipari szereplők számára hasznos megoldásokat nyújthat.”

A szoftver a legjobb munkaerő

Az IBM Robotic Process Automation (RPA) rendszere lehetővé teszi az ismétlődő folyamatok automatizációját, amellyel egyszerűsíthetők, precízebbé és standardizálhatóvá tehetők egyes munkafázisok a termeléstől kezdve a szolgáltatásokig, on-prem vagy bármilyen felhő alapú rendszerrel. Az RPA szoftver-megoldásokkal kiküszöbölhetők az emberi hibák, gyorsabbá tehetők a gyakran ismétlődő feladatok.

„Számos területen alkalmazhatók az IBM megoldásai, hiszen a gyártótól a pénzügyi szolgáltatókig mindenki számára biztosít előnyöket” – részletezi Lévai Tibor. „Kifejlesztettünk például egy hitelkártya-csalás felderítésére használható szoftvert, amely több százezer tranzakciót képes megvizsgálni. Bizonyos előzetes információk alapján betanul az algoritmus, s ezt követően javaslatokat tesz a gyanús tranzakciók detektálásakor. Ez azért is kiváló példa, mert a visszajelzés sebessége itt létfontosságú – ahogy egy gyártó esetében is az lehet –, amit az IBM megoldásai kiválóan teljesítenek.”

Előre betervezett karbantartás

A modern adatközponti megoldások a történeti és a valós idejű információkat gyűjtő és elemző telemetria és gépi tanulás képességekkel segíthetnek a potenciális hibaforrások korai felismerésében, és ezáltal a be nem tervezett leállások elkerülését is lehetővé teszik.

„A meghibásodások komoly anyagi következményekkel járhatnak egy gyártóvállalat életében” – magyarázza Lévai Tibor. „Az eszközök karbantartására kiváló megoldást nyújtanak a korszerű informatikai eszközök, amelyek számításokat végeznek ennek érdekében. Ezáltal a termelőüzem előre fel tud készülni a javítási folyamatokra, ami kiszámítható működést eredményez.”

Megoldások az ipari szereplők számára

„A TECHference kiváló lehetőséget biztosított számunkra, hogy bemutassuk az ipar szereplőinek, milyen felső kategóriás megoldásokat biztosítunk. A jövőben aktívabb jelenlétünk lesz szakvásárokon, illetve konferenciákon, hiszen óriási teljesítményre képesek az általunk forgalmazott és fejlesztett rendszerek. Magyarországon és a régióban jelentős fejlődés tapasztalható, amelyhez szükség van a megfelelő informatikai háttérre” – összegzi Lévai Tibor.

Némethi Botond, NEW technology magazin

Akár ez is tetszhet