- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Szegedi Tudományegyetemre látogat az online oktatás világsztárja

A Szegedi Tudományegyetem vendégeként Magyarországra látogat Barbara Oakley amerikai mérnök professzor, akinek tanulást segítő „Learning How to Learn” című Coursera kurzusa a világ legnépszerűbb tananyagainak egyike. A több mint 3 millió tanulni vágyót vonzó online tanfolyam egyedülálló tanulásmódszertani tanácsok közvetítésével nyújt gyakorlati segítséget tantárgytól függetlenül, szórakoztató és a nagyközönség számára jól érthető stílusban. Oakley professzor tapasztalatait milliós példányszámú bestsellerekben, valamint a New York Times és The Wall Street Journal hasábjain osztotta meg.

Barbara Oakley kalandos élete során volt az amerikai hadsereg katonája, szolgált például az Antarktiszon és a Bering-tengeren. Idegen nyelvek tanulása és tolmácsi feladatok ellátása után kezdett a mérnöki tudományok elsajátításába – ez a szakmai és tanulásmódszertani kihívás remek tapasztalatot jelentett későbbi kutatásaihoz.

A Szegedi Tudományegyetem és Barbara Oakley közötti kapcsolat 2019-ben kezdődött, amikor a „Learning How to Learn” című kurzus magyar változatának elkészítését a szegedi egyetem fordítói csapata vállalta. Így lett „A tanulás tanulása” az első magyar nyelvű kurzus a Coursera felületen, amelyet eddig több mint 7 ezer tanuló választott. A tanfolyam, amely tantárgy az SZTE-n, népszerű az egyetemisták körében, hiszen a felsőoktatásban nélkülözhetetlen készségekkel ruházza fel őket.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Barbara Oakley magyarországi látogatása során előadásokat és workshopokat tart a Szegedi Tudományegyetem és partneregyetemei (a EUGLOH európai egyetemi szövetség) polgárai számára tanulás- és oktatásmódszertanról, illetve az online oktatásról.

Szegedi Tudományegyetem

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet