A teljesen új Vredestein Ultrac Pro „óraszámlapos” megjelenése az Italdesign vállalattal való 25 éves együttműködést jelképezi

A mai napon bemutatásra kerülő új Ultrac Pro ultra-ultra nagy teljesítményű (UUHP) gumiabroncs egyedi, aszimmetrikus oldalfal-kialakítással rendelkezik, amelyet a neves olasz tervező- és prototípus-készítő vállalat, az Italdesign alkotott. Az egyedi megjelenést a kronométerek és egyéb kiváló minőségű időmérők vizuális jellemzői ihlették, és az idő múlásával kapcsolatos tematika remekül kiemeli a gumiabroncs teljesítményközpontú mivoltát.

Az új Ultrac Pro gumiabroncs bemutatására az Apollo Tyres és az Italdesign szoros kreatív együttműködésének 25. évfordulóján kerül sor: a két vállalat először az 1999-ben bemutatott Vredestein Sportrac kifejlesztésén dolgozott együtt.

Az új gumiabroncs vizuális karakterisztikája egy óraszámlapot idéz a körvonala mentén feltüntetett, másodperc- és percjelölésekhez hasonló vonalak révén. Az oldalfal egy részén a tematika egyfajta modern csavarjaként számok láthatók, amelyek egy stopperórán vagy más digitális időmérőn látható számokra emlékeztetnek. Az időméréssel kapcsolatos megjelenés által az Italdesign szintén kiemeli a gumiabroncs precizitását és alapos részletességgel történő kidolgozását.

- Hirdetés -

Az Ultrac Pro 24 col méretig kapható, és szuperautók, sportautók, nagy teljesítményű szedánok és SUV-k rendkívül széles választékára felszerelhető.

A gumiabroncs megalkotásakor az Apollo Tyres termékmarketingesei és K+F csapatai elsőként a Vredestein abroncs kiemelkedő műszaki jellemzőit határozták meg, majd az Italdesign vállalattal kidolgoztak egy, a teljesítményért rajongó célközönség számára vonzó koncepciót. A dinamikus kreatív együttműködés során a két vállalat remekül ötvözte a tervezés terén szerzett szakértelmét, olyan terméket alkotva, amely remekül kiegészíti a járművek formatervét.

A világ egyik legfoglalkoztatottabb autóipari tervezője, Giorgetto Giugaro által 1999-ben tervezett Vredestein Sportrac úttörő módon olyan aszimmetrikus megjelenéssel rendelkezett, amely kihangsúlyozta a sportos karakterét. A két vállalat azóta több projekten is dolgozott már együtt, hogy a kreatív szaktudásuk és műszaki innovációik ötvözése révén vizuálisan tetszetős, nagy teljesítményű gumiabroncsokat alkossanak.

Benoit Rivallant, az Apollo Tyre Europe elnöke így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen régóta kapcsolatban állunk az Italdesign vállalattal, amely 1968 óta jelentős hatást gyakorol az autóipari dizájntrendekre. A céggel számos közös alapértékünk van, és komoly hasonlóságok fedezhetők fel abban, ahogyan megközelítünk egy új kreatív kihívást. A vállalatnak komoly szerepe van abban, hogy a Vredestein márka jelenleg ott tart, ahol, hiszen segített, hogy a gumiabroncsaink kiemelkedjenek a számos vetélytárs közül. Remek érzés, hogy megint egy valóban egyedi terméket vezethetünk be a piacra.”

Joaquin Garcia az Italdesign tervezési osztályának vezetője hozzátette: „Éppen úgy, mint egy autó megtervezésekor, a gumiabroncs oldalfalát is üres vászonként látjuk, amellyel karaktert adhatunk egy nagy teljesítményű terméknek – és éppen ezt tettük az Ultrac Pro esetében. Nagyon élveztük a közös munka eddigi 25 évét a Vredestein márkával; az egyes gumiabroncsok megalkotása során szerzett tapasztalatok remek alapként szolgáltak a következő termék kifejlesztéséhez.”

Apollo Tyres