A Toyota két új autonóm anyagkezelő járművet jelentett be

Kategóriákat is létrehoztak, amelyek alapján minden gyártó eldöntheti, hogy a saját raktárában milyen vezető nélküli eszközökre van szükség.

A targoncákat gyártó Toyota Forkflift a Bastian Solutions-szel közösen fejlesztette ki a Center-Controlled Rider és Core Tow Tractor Automated Forklifts névre hallgató járműveket, írta meg a Robotics and Automation oldala. A cégek olyan gyártóknak szánják őket, akik erősen szabványosított, ismétlődő és szakképzett emberi segítség nélkül is könnyen teljesíthető feladatokra keresnek automatizált megoldást.

A két új Toyota-termék a BlueBotics autonóm gépek számára fejlesztett ANT szoftverével működik, és bár leírásuk szerint AGV-k (Automated Guided Vehicle), sokkal inkább tekinthetők autonómnak. A világ számtalan pontján használt AGV targoncák és raklapemelők az új technológiák segítségével még integráltabb megoldásokat nyújtanak az anyagmozgatásra.

A japán cég ezt szem előtt tartva dolgozott ki három vezető nélküli közlekedési rendszert, amelyek alapján minden anyagmozgatással foglalkozó cég el tudja dönteni, hogy milyen automatizált megoldásra érdemes pénzt áldozni a hatékonyság növelése érdekében. Íme a Toyota kategóriái:

  • Vizuális vezérlésű járművek (Vision Guided Vehicles, VGV) – mint a Bastian Solutions raklapkezelő és vontató gépei, melyek könnyen illeszkednek a meglévő infrastruktúrához azzal, hogy 3D-ben modellezik a létesítményt, amelyben munkára fogták őket, és e szerint működnek tovább, vezeték nélkül.
  • Vezetékes, RFID ((Radio Frequency IDentification) és szalag AGV-k, amelyek szintén nem igényelnek emberi beavatkozást, de jellemzően beépítettek, tehát például mennyezethez vagy padlóhoz rögzítve működnek.
  • Lézeres AGV-k, amelyek beépített vagy integrált lézertechnológiával több rögzített pontra is reagálni tudnak. Ezek rugalmasabb integrációt tesznek lehetővé, mint a vezetékes AGV-k.

A Toyota valós piaci igényre reagálva dolgozta ki a munkagépeket: szerintük az AGV-k egyre nagyobb teret hódítanak az iparban, hiszen a raktártechnológiák szerte a világon mind innovatívabb anyagmozgatási megoldásokat igényelnek.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#