A Vectron mozdony megkapta a működési engedélyt Dániában

2020. szeptember 15-én a Vectron mozdony AC verziója megkapta a dán biztonsági hatóság, a “Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen” hivatalos jóváhagyását a Dániában történő közlekedésre. A jóváhagyás fontos mérföldkövet jelent annak a 42 Vectron mozdonynak az üzembe helyezésében, amelyeket a Dán Államvasutak (DSB) az utóbbi két évben rendelt a Siemens Mobility-től. Az első három mozdony leszállítása még 2020 szeptemberében megtörténik.

„A Vectronnal a Dán Államvasutak olyan modern mozdonyflottát tud kialakítani, amely egyet jelent a minőséggel és a nagy megbízhatósággal. A Vectron Dániában történő jóváhagyása és üzembe helyezése fontos hozzájárulás a fenntartható európai vasúti közlekedés megteremtéséhez. Külön öröm számunkra, hogy a mozdonyokat az eredetileg tervezettnél korábban tudjuk átadni az ügyfeleinknek” – közölte Michael Peter, a Siemens Mobility világszintű vezérigazgatója.

„A DSB számára a jövő ezzel az első három Vectron mozdonnyal  kezdődik. A villanymozdonyok kedvező hatást gyakorolnak a környezeti lábnyomunkra mind az energiafogyasztás, mind a helyi részecskekibocsátás tekintetében, és támogatják a DSB-t a fenntartható, megbízható és rugalmas vasúti közlekedés megteremtésére irányuló törekvéseiben” – magyarázta Flemming Jensen, a DSB vezérigazgatója.

- Hirdetés -

A DSB számára szállított új mozdonyok Dániában és Németországban fognak közlekedni, és elsősorban a DSB emeletes személykocsijait fogják vontatni a regionális forgalomban. Minden mozdony 6 400 KW maximális teljesítményre és 200 km/h maximális sebességre képes. A Vectron AC 15 kV / 16,7 Hz-es és 25 kV / 50 Hz-es feszültség rendszerekben is működőképes, és az ETCS vonatirányító rendszerrel, valamint a PZB/LZB és a DK-STM vezérlő rendszerekkel van felszerelve.

Eddig 50 ügyfél választotta a Vectront, és több mint 1000 darabot rendeltek belőle. A Dániában kiadott új jóváhagyással együtt a Vectron 20 európai országban kapott működési engedélyt, így  Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Finnországban, Magyarországon, Olaszországban Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Svédországban, Svájcban és Törökországban.

Siemens

- Hirdetés -

- Hirdetés -