A világ legokosabb kampusza a Siemens segítségével

A Siemens együttműködésének köszönhetően a Birminghami Egyetem kampusza óriási lépést tehet a jövő felé. Digitális érzékelők, analitikai technológiák, mesterséges intelligencia, elosztott energiatermelés és -tárolás, megújuló energiaforrások, valamint a felhasználói szokások fejlődését kedvező irányba terelő megoldások ötvözésével alakítják át az edgbastoni és dubaji intézményeit, hogy létrehozzák a világ legokosabb egyetemi kampuszát – amely hálózatba kapcsolt, élő laboratóriumként a kutatóknak, a tanároknak és a hallgatóknak is új adatokhoz ad hozzáférést.

Az élő laboratórium az egyetemi épületeket működtető technológiai megoldásokból, az ingatlanok infrastruktúrájából és erőműveiből gyűjtött adatokkal fogja segíteni az innovációt, a kutatást és a fejlesztést, valamint az oktatást is. Az energiaigény és -termelés így élő adatokon keresztül lesz vizsgálható a rendszerektől kezdve az egyéni fogyasztókon keresztül egészen a termelőkig a kampuszok egészén. Mindez egyedülálló lehetőséget teremt az alkalmazott oktatáshoz, valamint csúcstechnológiás platformmal támogatja a kutatást is.

A Siemens doktoranduszi ösztöndíjakkal is segíteni fogja a világ száz legjobbja között számontartott egyetemen zajló munkát. Az ösztöndíjas PhD hallgatók a Siemens és az egyetem szakembereivel közösen tervezhetik meg a kutatási projektjeiket, amelyekben többek között az adatokkal, a technológiával, a városi rendszerekkel és a klímasemlegesség elérésével kapcsolatos kihívásokra keresnek választ.

- Hirdetés -

Idén a Birminghami Egyetem lesz a világon az első felsőoktatási intézmény, amely ilyen volumenben ruház be a dolgok internetére (IoT) épülő technológiai megoldásokba. A nagy energiahatékonysági projekt első szakaszában az egyetem ugyanis 2021 őszétől 23 ezer Enlighted IoT szenzort fog telepíteni ingatlanjaiban.

A Siemens emellett tíz évig egy irodát is működtet majd az egyetemen, amely az energiahatékonysághoz és az IoT szolgáltatásokhoz fűződő technológiák és szakértelem maradéktalan hasznosításában fogja segíteni a felsőoktatási intézményt. A Birminghami Egyetem sem kezdő ezen a területen, 2020-ra kitűzött fenntarthatósági céljait széndioxid-kibocsátásának 20 százalékos csökkentésével érte el.

Siemens / Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet