- Hirdetés -

- Hirdetés -

A volán mögül fizethetünk az üzemanyagért

És gyakorlatilag minden másért is, a parkolástól az elektromos töltésen át az útdíjig. Ezekhez jelenleg több mobilapplikáció szimultán használata szükséges, viszont készül egy új, műszerfal-fejegységre telepíthető megoldás, ami rengeteg energiát és időt fog megtakarítani, főleg az árufuvarozók számára, de persze személyautó-vezetőknek is rendkívül hasznos lehet. A vezetőülésből fizetés gyakorlata a Parkopedia és a CarPay-Diem hosszútávon egész Európát lefedő együttműködésének köszönhető.

A CarPay-Diem már a szerződéskötés előtt nagyon sikeres volt: átlépte a másfél milliós tranzakciószámot, és vásárlóinak 90 százaléka visszatérő módon használja az alkalmazást, amibe nemrég befektetett a flotta-, mobilitás- és vállalati fizetési szektor óriása, a világszerte 44 millió felhasználóval rendelkező Edenred. Ennek a cégnek a tulajdonában van az üzemanyagkártya-specialista UTA is, így még komplexebb fizetési szolgáltatáscsomagot dobhatnak össze.

A fedélzeti parkolódíj-fizetésben világvezető Parkopediának nagy dobás a társulás, hiszen a fizetési platformjára rávezetheti a CarPay-Diem hálózatát. Ebben ma 3500 töltőállomás található hat különböző országban, de három éven belül már 60 ezer benzinkúton lesz jelen, 18 államban. Most Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban és Hollandiában működik, és hamarosan lefedi Lengyelországot, Olaszországot, Spanyolországot, illetve Svájcot is.

- Hirdetés -

Még sosem volt ennyire egyszerű fizetni a tankolásért: a sofőr megáll a töltőállomás egyik kútjánál, a műszerfal kijelzőjén rákoppint az applikációra, ami aktiválja a kutat, és kezdeményezi, majd biztonságosan menedzseli a tranzakciót. Az alkalmazás – abban a pillanatban, hogy a töltőpisztoly a helyére került – elektronikus nyugtát készít, majd a fedélzeti képernyőn felkínálja a továbbküldés lehetőségét, például okoseszköz vagy vállalati adatbázis felé, sőt, üzemanyag-kedvezményre vagy vásárlásra fordítható hűségpontokat is ad. Persze nemcsak a tankolást lehet rendezni a Parkopediával, hanem elektromos jármű feltöltésének a díját, autópálya-matrica vásárlását, illetve az eredeti funkció szerint parkolást. Az applikáció használatához elegendő egy egyszeri regisztráció, a saját útigényeknek megfelelő beállításokkal.

Gábor János, Okosipar.hu
(Forrás: Industry Today )

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet