A Yamazaki Mazak vadonatúj European Technology Center Laser-t nyit Milánóban

A Mazak ad otthont a European Technology Center (ETC) Laser-t felavató Open House rendezvényének május 26-28. között.

A Yamazaki Mazak vadonatúj igazgatóságot nyit európai lézer üzletágának Milánóban, Olaszországban.

A több mint egy évszázada Japánban alapított Yamazaki Mazak az iparág nagymestere a lézervágó berendezések terén. Japán gyártótól gépet vásárolni annyit tesz, mint az ügyfélorientált szakértők által szállított leginnovatívabb és legfejlettebb technológiára hagyatkozni.

- Hirdetés -

Hosszú története során a vállalat 10 gyártóüzemet és számos leányvállalatot hozott létre világszerte, amelyből 14 Európában található.

Az európai leányvállalatok növekvő jelentősége, valamint a lézervágási technológia fejlődése végül egy különálló telephely, a vadonatúj European Technology Center (ETC) Laser létrehozásához vezetett az olaszországi cerro maggiore-i leányvállalat mellett. Milánó közelében.

Az új European Technology Center Laser

Az ETC Laser ünnepélyes megnyitójára 2022. május 26-28. között kerül sor.

Az új létesítmény nagy bemutatóterme helyt ad a cég zászlóshajóiként működő lézervágógépeknek; egy tisztítótérnek az optikai alkatrészek, például vágófejek karbantartására; és egyéb lézervágógépekkel kapcsolatos technológiai megoldásoknak. A bemutatóteremben található egy nitrogéngenerátor is, amely egy gázkeverővel együtt lehetővé teszi, hogy a Mazak mérnökei új vágási technológiákat és eljárásokat fejlesszenek ki. Valamint egy CAD/CAM saroknak a Mazak szoftvertechnológia bemutatására.

Az ügyfeleknek lehetőségük van számos rendezvényen és nyílt napon részt venni, belelátva így a cég szakértelmébe. Egy ilyen óriási alapterület a gépek teljes skálájának otthont ad, gyakorlati tapasztalatokkal bővítve a műszaki képzéseket.

Az új létesítmény előnyeinek élvezésén túl a Mazak lézervágó gépek felhasználó számára elérhetővé válik a belgiumi Leuven-ben található európai alkatrészközpont, amely havi 20.000 alkatrész feldolgozására képes, az év 365 napján. A raktár a Mazak gépek alkatrészeinek 97%-át 24 órán belül szállítani tudja szerte Európában.

Az ETC Laser megnyitója: az Open House rendezvény (május 26-28.)

Az exkluzív, háromnapos Open House rendezvényen a vásárlók egy fedél alatt tekinthetik meg a Mazak lézervágó gépeinek széles választékát.

Két vadonatúj gép lesz a bemutató sztárja: az OPTIPLEX 3015 NEO S-15 és az FG-220, szálas technológiával.

Az OPTIPLEX 3015 NEO S-15 – egy 2D szálas lézervágó gép – az innovatív Beam Shaping Mode technológiával rendelkezik a sugár alakjának és átmérőjének fokozott szabályozása érdekében. Az új MCT3 vágófej és az új MAZATROL Smooth Lx CNC vezérlőrendszer biztosítja az optimális teljesítményt az anyagok széles skálájának vonatkozásában, mind sebesség, mind minőség tekintetében. A nagy elülső és oldalsó ajtók, az állítható vezérlőpanel és a munkadarabhoz való könnyű hozzáférés teszi ideális választássá ezt a berendezést a sokoldalú műveletekhez.

Az FG-220 a Mazak legújabb szálas lézergépe kerek, négyzet és téglalap alakú, valamint nyitott profilú (I, L és H) szerkezeti anyagok vágására. Több gyártási folyamat egyetlen gépben történő integrálása rövidebb beállítási és átfutási időt, kevesebb kezelőt és alacsonyabb alapterületigényt jelent.

Négy független forgó tokmány akadályozza meg az anyag torzulását, így biztosítva a maximális pontosságot – még összetett kontúrokkal végzett munka során is. Összességében az FG-220 az egyszerűsített gyártási folyamatok fokmérője.

Kiállításra kerül továbbá az OPTIPLEX 3015 NEXUS FIBRE 6 kW és az OPTIPLEX 3015 FIBRE III 10 kW CST automatizálási technológiával.

A lézeres megoldások mellett az új ETC Laser látogatói számos Mazak szerszámgépeket is megtekinthetnek. Ide tartoznak a zászlóshajó INTEGREX Multi-Tasking gépek modelljei, valamint az új VARIAXIS C-600 szimultán 5 tengelyes függőleges megmunkálóközpont és a QTE-200M belépő szintű esztergaközpont.

Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Laser Business európai igazgatója így nyilatkozott: „A Mazak gazdag örökséggel rendelkezik a forradalmi lézervágási technológiák fejlesztésében és szállításában. Örömmel várjuk Európa minden tájáról érkező lézeres ügyfeleket új létesítményünkben.

„Nemcsak fantasztikus bemutatótérként fog működni, hanem alapvető szerepet játszik számos Mazak lézergép teljes élettartamában – az alkalmazások tervezésétől és az értékesítés utáni támogatástól a lézervágó fejek javításáig és karbantartásáig. Mindemellett van egy gyorsan növekvő ügyfélkör, amely egyaránt alkalmazza a Mazak lézeres megmunkálógépeket és a Mazak szerszámgépeket. Ezért a legkorszerűbb létesítmény, amely mindkét területen páratlan mérnöki szakértelemmel rendelkezik, felbecsülhetetlen értékű erőforrás lesz sok európai gyártó számára.”

Mazak

Akár ez is tetszhet