Abroncs adatbázis a formatervezési trendek kutatására

Az abroncsgyártó Hankook elindítja a CMF LAB szolgáltatást, egy adatbázist, amely a színek, az anyagok és a felületek (colour, material, finish, azaz CMF) jelenlegi formatervezési trendjeinek kutatását és rendszerezését tűzte ki célul. A CMF LAB a Model Solution, a Hankook Technology Group egyik tagvállalatához tartozik, amely az abroncsgyártó munkáját kreatív, jövőbe mutató  koncepciókkal támogatja. A CMF LAB a brit Chris Lefteri Design stúdióval működik együtt.

A prémium abroncsgyártó Hankook, valamint a prototípus és gyártási megoldásokat szolgáltató vállalat, a Model Solution létrehozta a CMF LAB névre hallgató belső laboratóriumát, mely  a Hankook termékfejlesztését támogatja egyedi ipari információkkal és új koncepciókkal. A CMF az ipari formatervezés egy olyan területét fedi le, amely a formatervezés szín-, anyag- és felülethasználatának alapelveit és -folyamatait vizsgálja. A Hankook és a Model Solution első közös projektje során egy olyan abroncsprototípust fejlesztett ki, melynek formája alkalmazkodik az útviszonyokhoz. A Model Solution által végzett kutatásnak köszönhetően az abroncs az átalakulás közben sem veszíti el tökéletes egyensúlyát. A Model Solution szöuli központjában működő CMF LAB feladata a kutatás mellett a trendek változásának, illetve a színek, anyagok és felületek lehetséges alkalmazásának rendszerezése. A Model Solution a CMF LAB munkáját hat területre osztotta, amely a formatervezés egyes elemeit – a legutóbbi trendektől kezdve a pantone színek népszerűségén át egészen a legújabb vezető projektekig – figyeli, valamint  a tervezőiroda új üzleti lehetőségeihez is kínál majd stratégiai kiindulópontot.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A CMF LAB és a brit Chris Lefteri Design stúdió együttműködése négy tematikán alapul, ezek a  retró, a fenntarthatóság, az életérzés és a fantasztikum. A „CMF Pacakge Box” névre keresztelt témacsomag egyedi nézőpontokat és előremutató tervezési folyamatokat mutat majd be, amely a tervezők és a vállalatok számára részletes ismeretanyagot és inspirációt jelent a jövőbeli fejlesztéseikhez. A Chris Lefteri Design egy anyaghasználatra fókuszáló tervezőiroda, amely több szektorban, a többi között autóipari, elektronikai, és sportipari vállalatok számára is nyújt tanácsadói szolgáltatásokat.

A Hankook Technology Group 2018 májusában vásárolta fel a Model Solutionst, hogy bővítse üzleti modelljét. A Model Solution azóta sokkal járult hozzá a Hankook innovatív versenyképességének és csoport-növekedésének megerősítéséhez és ahhoz, hogy elősegítse jövőbeli bővülését. A CMF LAB létrehozása a Model Solution termékfejlesztési és tömeggyártási növekedési stratégiájának része, melynek célja, hogy világszínvonalú technológiát és platform megoldásokat szolgáltasson az iparágak széles köre, mint  a háztartási elektronika, a robotika, az orvosi és egészségügyi eszközök gyártói vagy az autóipar – számára.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hankook

- Hirdetés -